İki aile katıldı

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine iki aile daha katıldı

Haberler 25.12.2020 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde sürdürdükleri evlat nöbetine iki aile daha katld.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 479uncu gününde devam ediyor.

Siirtten gelen baba Ziver çelik 3 ay önce 17 yandayken kandrlarak daa kaçrlan olu Ferhat, Hakkarinin Yüksekova ilçesinden olu Kerem çakan ile gelen anne Nadire çakan da 8 yl önce 13 yandayken daa kaçrlan evlad Muhammed için eyleme dahil oldu.

- Artk dayanamyorum

Baba Ferhat çelik, gazetecilere yapt açklamada, evladnn stanbulda inaatta çaltn, ie gitmedii gün arkadalarnn yanna gitmek için evden ayrldn ve kendisine bir daha ulaamadklarn söyledi.

Evlad için eyleme katldn dile getiren çelik, Ferhat olum, sesimi duyuyorsan gel. Bo bir yoldur. Devletimiz, polisimiz, askerimiz, bütün personelimiz, Cumhurbakanmz olsun hepsi arkamzda. Sana hiçbir zarar gelmez. Artk dayanamyorum. Baban seni inaatlarda büyüttü. Canm yanyor olum. Baban duyuyorsan gel. diye konutu.

çocuunun kaldrldn, dayanacak güçlerinin kalmadn ifade eden çelik, unlar belirtti:

Olumdan elinizi çekin. Sonuna kadar evladm için direneceim. Benim için artk geri dönü yok. Allah herkesin çocuklarna yardmc olsun. Canm yanyor. Bir tek anne baba anlar bunu. Evladm inaatlarda çalarak büyüttüm. Ne olur, onu rahat brakn. Gönderin evladm. Baka bir derdimiz yok. Sadece olumu istiyoruz. Baka can yanmasn. Kendi kararmla buraya geldim. çünkü canm yanyor. Olumu geri getirmek için buradaym. Annesi vefat etti. Annesi bile yok. Benden ne istiyorsunuz, artk yeter.

Anne Nadire çakan da Kürtçe yapt konumada, olu Ferhat için eyleme katldn dile getirerek, Olum gitti ardndan babas da onun acsna dayanamayarak öldü. Ac çekiyoruz. Olum gel, baban da öldü. Tek kaldm. dedi.

- lkokulda okuyordu

Aabey Kerem çakan ise kardei için katldklar eylemi sonuna kadar sürdüreceklerini anlatarak, kardeinin ilkokulda okuduu srada kaçrldn bildirdi.

Kardeine kavumak istediklerini, annesinin her gün gözya döktüünü aktaran çakan, Kallelerin yapt tek ey küçük çocuklar kandrmak. Ne kadar aile varsa buraya gelsin. Babam kardeimin acsndan dolay vefat etti. Bütün aileler gelsin. Kardeleri, çocuklar için herkesi buraya davet ediyorum. Bilsinler ki kimse sahipsiz deil. Devletimiz burada. Kardeim gel, oras senin yolun deil. Senin yolun buras devletimizin yan. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git