İki berber pozitif çıktı

Diyarbakır'da 2 erkek berberinde korona virüs tespit edildi

Haberler 18.06.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Berberler, Kuaförler ve Güzellik Uzmanlar Esnaf Odas (DBEKOD) Bakan Ahmet Cemil Deirmenci, imdiye dek odalarna kaytl 755 berberden 2sinde korona virüs tespit edildiini, berberlerin tedavilerinin tamamlanmasnn ardndan ilerinin bana döndüünü söyledi.

çinin Wuhan kentinde ortaya çkan ve tüm dünyas etkisi altna alan korona virüs salgn 11 Marttan itibaren Türkiyede görülmeye balamasyla birlikte birçok virüsten olumsuz etkilendi. Olumsuz etkilenen sektörlerin banda gelen berber, kuaför ve güzellik salonlar uzun bir süre kapal kald. Normalleme admlaryla birlikte berber, kuaför ve güzellik salonlar yeniden hizmet vermeye balarken, Diyarbakrda kaytl 755 berberden ikisinde korona virüs tespit edildi.

Konu ile ilgili bilgi veren DBEKOD Bakan Ahmet Cemil Deirmenci, odalarna kaytl 755 berber, kuaför ve güzel salonu olduunu, iki berber de korona virüs tespit edildiini kaydetti. Bin 500 kayt d esnafn olduunu aktaran Deirmenci, bunlarn denetlenip, kontrol edilmesinin zor olduunu ifade etti.

K ERKEK BERBERNN LK TESTLER POZTF, KNC TESTLER SE NEGATF çIKTI

Diyarbakr genelinde odaya kaytl 755 berber, kuaför ve güzellik salonu uzman olduunu vurgulayan Bakan Deirmenci, oda bakan olma münasebetiyle bunlarla irtibat halinde olduklarn söyledi. Bakan Deirmenci, Ama irtibat halinde olamadmz yaklak bin 500 esnaf arkadamz var. Bunlarn akbetiyle ilgili bir bilgimiz yok. Kendi üyelerimizle ilgili odamza kaytl üyelerimizle ilgili iletiimimizde, bizim Salk Müdürlüünden aldmz bilgiler uana kadar ofis semtinde iki erkek berber arkadamzn birinci testi pozitif ve dier testleri negatif çkmtr. Bu arkadalarmzda kendi evlerinde karantina sürecini tamamlayp, ailelerinde de bir problem olmad tespit edilmitir. uan ilerinin bandadrlar. Ama bize gelen telefonlarda, odamza gelen telefonlarda ite falan yerde var, falan kuaförde var, orada, burada var. Bu kulaktan dolma bilgilerle olay maalesef Diyarbakrda olumsuz bir etki brakt. Salk Müdürlüünde bir yetkiliyle görütüm, denetlemenin yetersiz kald aikar. Kiilerde bireysel olarak kendi üzerlerine düen konularda hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Özellikle ben buradan Diyarbakr halkna belirtmek istiyorum, lütfen ama lütfen herkes bireysel önlemini almaya çalsn. çünkü bu i denetlemelerle falan olmuyor dedi.

Diyarbakrda bilgi kirliliinin olduunu aktaran Deirmenci, Kayt d esnaf bütün meslek gruplar, Türkiye geneli dahil bal bana bir problem. Her zaman ildeki resmi kurumlara problem tekil etmektedir bu konu. Kayt d olan arkadalarmzla bizim iletiimimiz yok. uanda ne yapyorlar ne ediyorlar, nasl bir önlem alyorlar, neler yapabiliyorlar, hiç bir bilgimiz yok. Ve denetleme ekibi de bu konuda zorlanyor zaten eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git