İki evladı için eyleme katıldı

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde sürdürdüğü evlat nöbetine bir anne 2 oğlu için katıldı.

Haberler 23.03.2021 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr l Bakanl önünde balatlan evlat nöbeti eylemine 2 çocuu teröristler tarafndan daa kaçrlan 78 yandaki anne de katld. Yürümekte zorluk çeken acl anne, çocuklarn almadan eylemden vazgeçmeyecei mesajn verdi.

K EVLADI çN

çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da farkl kentlerden Diyarbakra gelerek HDP il binas önünde oturma eylemi balatan ailelerin evlat nöbeti tüm olumsuzluklara ramen devam ediyor. Eylemin 568inci gününde 78 yandaki anne Hayriye bin, 2 olu için eyleme dahil oldu. Batmandan gelen anne Fahriye bin, 2012 ylnda 24 yandayken stanbul Marmara Üniversitesi iktisat bölümü 3. snf örencisiyken ortadan kaybolduunu iddia ettii olu Mustafa bin ve Ankarada Tarm ve Orman Bakanl veri hazrlama ve kontrol memuru olarak çalt esnada 2014 yl içerisinde senelik izne ayrlp Batmana gelen izin sonras kentten ayrlp bir daha kendisinden haber alamad Mehmet Sezgin bin için eyleme katld.

EYLEME KATILDI

Kürtçe açklamalarda bulunan gözü yal anne Fahriye bin, olu Mustafa binnin 2012 ylnda, Mehmet Sezginin ise 2014 ylnda kaçrldn söyledi. Evlatlarndan hiç haber alamadn belirten anne bin, çocuklarm bana versinler. Bana birini verseler de iyidir. Ben, çocuklarm istiyorum. Polis, asker, sivil, terörist öldüünde üzülüyorum. Annelerin cieri yanyor. Askerler ehit olduunda benim cierim yanyor. hepsi benim çocuklarm gibidir. HDPnin çocuklarm göndermesini istiyorum dedi.

Fahriye bin, açklamadan sonra oullarnn fotorafn alarak evlat nöbetine katld.

bin ile birlikte evlat nöbetine katlan aile says 218e yükseldi.

Ana Sayfaya Git