İki odalı evde yaşam mücadelesi

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde 4 nüfuslu Şenol Ailesi, iki odalı toprak evde yaşam mücadelesi veriyor.

Haberler 19.11.2017 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani lçesi Fatih Mahallesinde yaayan ehriban ve Aa enol çiftti, 2 çocuuyla birlikte iki odal toprak evde hayata tuttunmaya çalyor. Aa enol, 5 yl önce geçirdii trafik kazasnn ardndan ayana platin takld için ar ilerde çalamadn belirterek, aylk 50 lira kira verdikleri toprak daml evin mutfa, banyosu ve tuvaletinin darda olduunu söyledi. Bu nedenle her zaman banyo yapamadklarn anlatan enol, öyle konutu:

K ODALI EVDE YAAM

2012 ylnda benimle birlikte 5 arkada inaatta çalmak için baka bir kente giderken trafik kazas geçirdik. Arkadalarmzdan biri vefat etti, ben de ayamdan sakatlandm. Ayama platin takld, ar i yapamaz hale geldim. çocuklarm okutmak için ylmadm, hafif ilerde çaltm, bazen çalamadm. 3 ay KURda çaltm sonra beni çkardlar. Kaymakamlktan 3 ayda bir 250 lira nakdi yardm aldm. Olum liseye, kzm üniversiteye hazrlk için etüde gidiyor. Aldklarm kzmn eitim harcamas için veriyorum ama yetmiyor. E dost akrabadan borç para aldm, kzmn okumas için. Kimseye borçlu kalmamaym diye hafif ilerde çalarak borcumu kapatyorum.

MADD MKANSIZLIKLAR

Bu evde 10 yldan bu yana yaadklarn belirten enol, durumlarn görenlerin eski televizyon, buzdolab ve çamar makinesi gibi ev aletleri yardmnda bulunduunu söyledi. Aa enol, Mutfak olmad için buzdolabn evin odasna kurdum, banyo evin bahçesinde olduundan çamar makinesini de oraya kurdum. çamar makinesi de bir çalyor, bir çalmyor. Mutfamz olmadndan eim yemekleri kapnn önünde piknik tüpünde yapyor. çocuklarm için beni KURa yazsnlar, ben çocuklarma bakarm dedi.

Anne ehriban enol ise elinden hiçbir ey gelmediini belirterek, tek hayalinin çocuklarnn rahat edecei bir eve sahip olmak olduunu söyledi. enol, öyle dedi:

Ben anneyim. Yaadklarmza çok üzülüyorum. Bunlar karsnda ükretmekten baka bir ey gelmiyor elimden. dare etmeye çalyorum. çocuklarm büyüdü, rahat bir banyo yaptklar yok. Geçimimiz bazen komularn sayesinde. Bazen de evde olursa makarna, bulgur pilav piiriyorum. Kaldmz yer salkl deil, yazn böcekler, fareler geziyor, kn ise yamur ve kar yadnda evimiz toprakl olduundan su damlatyor. En büyük arzum onlar okutmak. Bir de onlarn rahat edecekleri bir ev istiyorum.

Ana Sayfaya Git