İkinci baharı yaşıyorlar

Yenişehir Belediyesi 65 yaş ve üstü vatandaşlara 'ikinci baharlarını' yaşatıyor.

Haberler 17.09.2021 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Yeniehir lçe Belediyesi yeni tip korona virüs salgnnda uygulanan kstlamalardan olumsuz etkilenen 65 ya ve üstü vatandalarn moral ve motivasyonlarn artrmak amacyla kendilerine yönelik çeitli etkinlikler düzenliyor.

Yeniehir Belediyesi Kadn ve Aile Hizmetleri Müdürlüü ekipleri kültürel geziler kapsamnda ilçede bulunan kinci Bahar Millet Kraathanesindeki 65 ya ve üstü vatandalar Mardine gezi program düzenleyerek tarihi mekanlar gezdirdi.

KNC BAHARI YAAMAK

Yeniehir Kaymakaml ve belediyesinin 65 ya üstü vatandalarn yalnz olmadklarn kendilerine hissettirmek amacyla birçok faaliyetinin bulunduunu belirten Yeniehir Kaymakam ve Belediyesi Bakan Vekili Murat Beikci, kinci Bahar Millet Kraathanesinde yal bireyler için bir ev ortam oluturulduunu söyledi. Kaymakam Beikci, Burada 65 ya üstü vatandalarmza psiko-sosyal destek salanrken, gündelik ilaçlar, eker ve tansiyon takiplerinin yaplmas için imkan salanmtr. Korona virüs salgnnda uygulanan kstlamalardan olumsuz etkilenen bu vatandalarmzn moral ve motivasyonlarn artrmak ve sosyallemelerini salamak için 65 ya üstü vatandalarmza ekiplerimiz tarafndan Mardin turu düzenlenmitir. Mardinin tarihi ve kültürel dokusu ile kendilerini buluturarak, eski Mardin, Sultan eyhmus Türbesi ve Kayseriye çars gibi tarihi ve dini öneme sahip yerleri gezip, görmülerdir. Burada amacmz yallarmzn yalnz olmadklarn kendilerine göstermek, hayata daha farkl bakmalarn salamay amaçlamaktr. çünkü yal saymzn azalmas kültürümüzün ve tarihimizin de bir nebze kaybolmasna neden oluyor. Bu nedenle onlar her daim gözetip, bizler için deerli olduklarn unutmamalyz dedi.

Ana Sayfaya Git