İl binası önünde eylem!

Vanlı aileler, çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı

Haberler 27.02.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan aileler, partinin l Bakanl binas önünde oturma eylemi balatt.

Cumhuriyet Caddesinde bir araya gelen 7 aile, Artk yeter yakamzdan düün, çocuklarmz kimsenin piyonu olmayacak, Van anneleri evlat nöbetinde, çocuklarmz istiyoruz yazl dövizler tad.

Aileler, PKK ve HDP aleyhine sloganlar atarak l Bakanl binasna kadar yürüdü. Binann penceresinden bakan HDPlilere de tepki gösteren aileler, oturma eylemi balatt. Kz erimann 8 yl önce 13 yandayken daa kaçrldn belirten anne Nazl Sancar, senelerdir evladndan haber alamadn söyledi. Evlatlarna kavuuncaya kadar Vanda oturma eylemini sürdüreceklerini anlatan Sancar, öyle konutu:

HDP L BNASI

Sonuna kadar kararlyz, evlatlarmz almadan eyleme son vermeyeceiz. Evlatlarmz PKK ve HDPden istiyoruz. Onlara kar dik duracaz. 1,5 yldr Diyarbakrda eyleme devam ediyorduk. Bundan sonra kendi memleketimizde bu eyleme devam edeceiz. Eylememiz Türkiyeye k olacak. Ya zafer ya ölüm.

çocuu 9 yandayken daa kaçrlan Eyüp Baran ise çocuumu evin önünden kaçrdlar. 6 senedir aryorum ama vermiyorlar. Ne ölüsü ne de dirisi hakknda bilgi alamadm. çocuumu HDP ve PKKdan istiyorum. Bu eylememiz devam ediyor. çocuklarmzn kaçrlmasndan HDP sorumlu. Onlardan habersiz götürmediler. diye konutu.

çocuu 8 yl önce daa kaçrlan Fikret Koç da Ölüme kadar bu mücadelemiz devam edecek. çocuuma kavumak istiyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git