İlaç katarak kaçırdılar!

Van'da, çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ve cuma günü parti binası önünde eylem yapan 8 aileden Atiye Dayan, kızı Şilan'ın 17 yaşındayken çalıştığı iş yerinde yemeğine ilaç katılarak, PKK'lı teröristlerce dağa kaçırıldığını söyledi. Dayan, kızının fotoğrafını eline alıp, öperek, gözyaşı dökerken, "Kızım, senin yerin dağ değil. Gel, devlete teslim ol. Hepimiz seni çok özledik. 6 yıldır senin elbiselerini koklayarak, acı çekiyorum. Korkma, inan sana bir şey yapmayacaklar" dedi.

Haberler 03.03.2021 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda çocuklar daa kaçrlan 8 aile, cuma günü yürüyü düzenledi. Kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesinde toplanan aileler, ellerinde çocuklarnn fotoraflar ve Türk bayraklaryla Dalar kurtlara- kulara brakn, çocuklarmz istiyoruz, Anneler nöbette, Artk yeter yakamzdan düün, çocuklarmz kimsenin piyonu olmayacak yazl dövizleri tad. HDP Van il binas önüne kadar slogan atarak, yürüyen ailelerden, 6 çocuk annesi Atiye Dayan da kz ilann Vanda 6 yl önce çalt i yerinde yemeine ilaç katlarak, PKKl teröristlerce daa kaçrldn söyledi.

6 YILDIR EVLAT ACISI çEKYORUM

Kznn fotorafn eline alp, öperek, gözya döken Atiye Dayan, 11 yl önce Hakkarinin Yüksekova ilçesinden Vana geldik. Kzm henüz 17 yandayken zorla daa kaçrdlar. Kzm aryorum, kzm istiyorum. 6 yldr evlat acsyla yayorum. Benim kzm bir güzellik salonunda çalyordu. Kzm kandrp götürmüler. Benim çalmadm kap yok ama kzmdan hiçbir haber alamadm. Bizim günahmz ne? Neden bu acy bize yaatyorlar. Ben kzm istiyorum. Kzma da sesleniyorum. Gel, teslim ol. Her ekilde biz senin yanndayz. Kzm u anda dada ne yapyor, ne ediyor; haberim yok. Ölü veya dirisinden haberimiz yok. Benim kzmn ne ii var dada? Benim eim de kaza sonucu öldü. Ben 6 yldr çocuklarma hem annelik hem babalk yapyorum. PKK ile benim bir iim olmaz. Onca çocuu kandrp daa gönderiyorlar. Dada bunlar keyif ederken, bizim çocuklarmz kurunlarn önüne atyorlar. Kzm kaybolunca çocuk savcs, yemeinden ilaç çktn söyledi. Gitmeden 1 gün önce zehirleniyor ve Bölge Eitim Aratrma Hastanesine götürüyorlar. Vanda çocuklarmz için eylem balattk. Diyarbakr, Hakkari ve rnakta da annelerinin evlatlar için balatt eylemler devam ediyor dedi.

TESLM OL çARISI

Dada olan kz ilana teslim ol çars yapan Dayan, Sen benim her eyimsin. Bak senin kardelerin de büyümü, okula gidiyorlar. Korkma, çk gel. Ne olursa olsun ben her zaman senin yanndaym. Benim için senin cann önemli. Seni çok özlemiim. Allah rzas için artk yeter. Bu acy bana yaatma. Sana yalvaryorum, çk gel. Her gün senin elbiselerinle senin kokunla yatp kalkyorum. Bak senin kardein de 2 yl sonra askere gidiyor. Sen kardeini mi öldüreceksin? çk, gel. HDP binas önündeki eylemimiz, çocuklarmz alana kadar devam edecek. Ne yaparlarsa yapsnlar bizi yldramazlar. Gerekirse HDP binas önünde çadr da kuracaz. O imanszlara, o kitapszlara uymayn. Ne kadar genç varsa hepsine sesleniyorum. çkp gelin, teslim olun. Size anlattklar gibi devlet kötü deil. Hani sizi tehdit ediyorlar ya. Devlet sizi tutuklar, cezaevine koyar. Öyle bir ey yok. Gelin, devlete teslim olun. Kardelerinin hepsi büyümü. Senin elbiselerini koklayarak yatp kalkyorlar diye konutu.

GEL, OKULUNA KALDIIN YERDEN DEVAM ET

Daa kaçrlan ablasna seslenen, Van Ahmet Yesevi Ortaokulunun 8inci snf örencisi Fidan Dayan ise Ablam ilan daa kaçrldnda biz daha çocuktuk. Hiçbirimiz annemize yardm edemiyorduk. Annem çok ac çekti, acsyla kahroldu. Onu çok özledik. Gelsin, diyorum. Bunun sonu yok ki. Gel artk. Hepimiz seni özlüyoruz. Annem çok üzüldü. PKKnn yannda ne yapyorsun? Gel, devlete sn. Hiç kimse sana bir ey yapmayacak. Kaç yldr seni bekliyoruz. PKKnn elinde ne yapyorsun? Annem hepimize bakyor, çaresiziz. Ben okuyup avukat olmak istiyorum. O da gelsin kald yerden okuluna devam etsin ve hayaline kavusun. Ablam çok özledik dedi.

ONLARIN YANINDA HARCANMA

ilan Dayann yine 8inci snf örencisi kardei Dilara Dayan da Ablam daha çok gençti. Daa kaçrld. Okulunu da yarm brakmak zorunda kald. Gelip teslim olmas, onun için daha iyi olacaktr. Bizimle beraber olsun. Ortaokul son snftayd, okulu bitirmeden daa kaçrld. Belki hala gelip de kurtulamayacan düünüyor ama buraya gelmesi onun için de bizim için de çok iyi olacak. Onlarn yannda harcanmasn, bizimle birlikte hayatn sürdürmesini istiyoruz. Ben okuyup salkç olacam. Annemler eylem balattlar. Biz de sonuna kadar onlarn bu eylemini destekliyoruz. Asla vazgeçmeyeceiz. Benim aabeyim 2 yl sonra askere gidecek. nallah askere gittiinde birbirlerine kurun skmak yerine yan yana dururlar. Onlara kar bir olurlar. Böylelikle PKKy çökerteceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git