İlçeye fabrika

Ergani’de bin kişinin istihdam edileceği tekstil fabrikasının kurulması için düğmeye basıldı. Kaymakam Karaaslan, iki yılda faaliyete sokulacağını müjdeledi.

Haberler 08.06.2022 - 01:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Ergani Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ahmet Karaaslan, ilçede 1000 kiinin istihdam edilecei tekstil fabrikasnn kurulacan belirtti.

Karaaslan, ilçede yürütülen çalmalara ilikin yapt açklamada, kent merkezi ve köyleri kapsayacak parke ta ihalesini yaptklarn belirterek, çalmalar en ksa sürede tamamlamak istediklerini söyledi.

lçeye kazandracaklar macera parknn ihalesini de yaptklarn dile getiren Karaaslan, Kemerta Mahallesinde 5 dönüm alanda park yapacaklarn aktard.

Karaaslan, ilçede havuz da yapmak istediklerini anlatarak, bu ay bu kapsamda ihale yaplacan kaydetti.

LçENN GELMES

çocuk ve gençlerin yazn serinlemek için girdikleri nehir veya sulama kanallarnda boulmasn istemediklerini belirten Karaaslan, Bunun için köylerde jandarmamz araclyla dere ve sulama kanallarnda yüzülmemesi için duyurular yapacaz. Bunun da önlemini almaya çalacaz. Yine Gençlik ve Spor Müdürlüümüze ait havuzumuzu da açacaz. 300 örencimize orada yüzme eitimi vereceiz. dedi.

Karaaslan, Makam Dann yolunun da yapldn aktararak, Belediyemiz iletmeye balad. Makam Dana giden vatandalarmz araç için otopark ücreti vermeyecek. çayn bile çok düük bir ücretle içecek. Oraya gelecek misafirlerimiz çok temiz bir ekilde karlanacak. Burayla ilgili daha çok planmz var. Sezai Karakoç Makam Dandan çok bahsediyor. Üstatla ilgili orada iir ve kompozisyon yarmas yapacaz. Okullar açldnda orada bir iir gecesi de yapacaz. ifadelerini kulland.

TEKSTL FABRKASI MÜJDES

lçede bir tekstil fabrikas kurulacan kaydeden Karaaslan, unlar kaydetti:

Belediye olarak YKOBdan aldmz bir yer vard. Orann tapusunu çkardk. DS de YKOBa bir parselin tahsisini yapt. kinci parseli de bitmek üzere. halesi de yapld. Yer teslimi de yapyoruz. imdi oray boaltyoruz. 1-2 yl içerisinde 1000 kiinin çalaca bir tekstil fabrikasna kavuacaz. Bu da ilçemiz için çok avantajl olacak. Daha fazla yatrmc bekliyoruz.

Karaaslan, belediye olarak eitime çok büyük önem verdiklerine iaret ederek, köy okullarnn onarm ile ilgili belediyeden bütçe ayrldn belirtti.

Yine eitim ile ilgili kurslar düzenlediklerini, ücretsiz kitap datm yaptklarn anlatan Karaaslan, bu ekilde hizmetlerin süreceini bildirdi.

Ana Sayfaya Git