İlk adımı attı!

Mutlu Kaya'dan sevindiren haber: Hikayesiyle Türkiye'nin içini acıtmıştı

Haberler 27.10.2021 - 13:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katld ses yarmasyla adn duyuran ve Diyarbakrn Ergani ilçesinde urad silahl saldrda ar yaralanan, doktorlarn yaamaz dedii Mutlu Kaya, geçen 6 yllk süre içerisinde mucizenin ad oldu. Mutlu, Hayallerin ne deseniz, öyle büyük hayaller deil, küçük ama benim dedi.

Sanatç Sibel Cann yer ald ses yarmasnda dikkatleri üzerine çeken Mutlu Kaya, 2015 ylnn Mays aynda Diyarbakrn Ergani ilçesinde eski erkek arkada Veysi E.nin silahl saldrsna urad. Bana isabet eden mermi ile ar yaralanan Mutlu Kaya, kaldrld Diyarbakr Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde geçirdii ameliyatlarn ardndan 58 gün süren youn bakmdan sonra taburcu oldu.

Evde ablas Songül Kayann büyük destei ile tek bana mücadele eden Mutlu yaama tutunmay bildi. Azmi, hayata olan sevgisi ve yeniden ark söylemek için büyük mücadele ortaya koyan Mutlu Kaya, aradan geçen aylardan sonra tek bana ayaa kalkp ksa admlar atmaya balad.

ADIM ATMAYA BALADI

Herhangi bir hastane ve uzmandan tedavi destei almadan yaama olan sevgisiyle yeniden ayaa kalkan Mutlu Kaya, ortaya koyduu mücadelesiyle tüm kadnlara örnek oluyor. Diyarbakrn Ergani ilçesinde ailesiyle birlikte yaayan Mutlu Kaya, SABAHa konutu. Hayatn karartan bir olay yaadn anmsatan Mutlu Kaya, Herkesin ölecek diye düündüü ben hastanelerde aylarca süren tedavinin ardndan ve benim ortaya koyduum yaama mücadelesiyle hayata tutundum. Ama o günden sonra hiçbir eyin eskisi gibi olmayacan biliyordum.

Yaklak 5 yldr evde ablamn yardmyla tedavimi kendim yapt. Hiçbir hastane ve uzmandan destek almadan ablam destek verdi. Bunun sonucunda ise, ayaa kalkp adm atmay baardm. Bu süre içerisinde fizik tedavime destek veren ablam Songül, doktorum oldu ifadelerini kulland.

ABLAMIN ÖLDÜRÜLMES BEN çOK ETKLED

Mutlu vurulduunda onu srtnda hastaneye götüren 30 yandaki ablas Dilek Kaya ise 2020 ylnda erkek arkada tarafndan vurularak öldürülmütü. Bu olay genç kzn ikinci kez travma yaamasna yol açt.

Ablasnn ardndan yaadklarn ne gökteydim, ne de yerde diye tanmlayan Mutlu Kaya, Ablam öldüren kiinin durumasna gittim. Kader bak denilir ya, beni bu hale getiren kii ile ablam öldüren kii ayr ayr dosyalar halinde ayn mahkeme salonunda yargland. Ablamn her durumasna gittiimde, yaadklarm aklma gelince bana güç verdi. Ben güçlü bir kadn örneiyim dedi.

Hayallerini gerçekletirmek için yaama tutunduuna dikkat çeken Mutlu Kaya, Hayallerim ne deseniz, öyle büyük hayaller deil, küçük ama benim için dünyalara deen hayallerdir. Yamurda tek bama yürümeyi özledim. En çok saçlarm taramay özledim. Ellerimle yemek yemeyi özledim diye konutu.

K AVUKATI DA CNAYETE KURBAN GTT

Mutlu Kayann avukat Müzeyyen Boylu 19 Mays 2019da doktor ei tarafndan silahla vurularak öldürülmütü. Mutlunun dier avukat Armanç Arka ise 22 Haziran 2019da bir kavga srasnda tabancayla vurularak öldürüldü. Mutlu Kayay vuran ve 15 yl hapis cezasna çarptrlan eski erkek arkada Veysi E. u an cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Ana Sayfaya Git