İlk hac kafilesi Diyarbakır’a adım attı

Hac ibadetinin ardından kutsal topraklardan dönen hacılar, Diyarbakır Havalimanı'nda yakınları tarafından karşılandı. Hacılar, kendilerini sabırsızlıkla bekleyen aile bireyleri ve yakınlarıyla kucaklaşırken, duygulu anlar yaşandı. Duygusal anların yaşandığı karşılamada, bazı hacılar ve yakınlarının ağladığı görüldü.

Haberler 14.09.2017 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hac ibadetinin ardndan kutsal topraklardan dönen haclar, Diyarbakr Havalimannda yaknlar tarafndan karland. Haclar, kendilerini sabrszlkla bekleyen aile bireyleri ve yaknlaryla kucaklarken, duygulu anlar yaand. Duygusal anlarn yaand karlamada, baz haclar ve yaknlarnn alad görüldü.

Sevinç ve hüzün bir arada

Hac farizasn yerine getirdikten sonra memleketlerine dönen Diyarbakrl haclar, kutsal beldelerden ayrlmann hüznünün yaadklarn belirterek, bir yandan memleketlerine dönmenin ve yaknlaryla bulumann sevincini yaadn, dier taraftan da kutsal topraklardan ayrlmann hüznünü yaadn dile getirdi.

Müslümanlarn birlik olduu tek yer

Haccnn çok güzel geçtiini söylen Sedat Karaalp, Rabbim cümlemize nasip etsin. Gitmek isteyip de gidemeyen herkese Rabbim nasip etsin. Kutsal meknlarda ortam çok iyiydi. Müslümanlar arasnda birliktelik hissediliyordu. Müslümanlarn birliinin etkili olduu tek yer. Rabbim bu birliktelii bozmasn. Bu birliktelii Küffara kar eylesin. dedi.

Kbede ellerimizi Arakan için açtk

Kbede dua etmekten geri durmadklarna deinen Karaalp, Rabbim yeryüzünde zulüm gören tüm insanlarn yar ve yardmcs olsun. Bu zulmü yapanlar da kahru perian etsin. Kutsal meknlarda Filistin, Gazze, Suriye, Irak ve yeryüzündeki dier ülkelerde yaayan mazlum ve mustazaf Müslümanlara dua ettik. Bütün ümmete dua ettik. Özellikle büyük katliamlara urayan Arakanl kardelerimiz için Kbede ellerimizi açtk. eklinde konutu.

Heyecanl bekleyi sona erdi

Kutsal meknlardan dönen babaannesini ve dedesini dört gözle bekleyen 9 yandaki Ayben Tengül, Onlar hacca gidip döndüler, imdi havaalanndan çklarn bekliyoruz. Hz. Muhammedin yaad yerleri o savat yerleri ve Kabeyi görmeye gitmiler. çok heyecanlyz. Ben hediye beklemiyorum, dedemler gelsinler yeter bana. leriki yllarda ben de gitmek istiyorum. diye konutu.

lk defa bu duyguyu yaadn dile getiren Osman Akdal da imkan olan tüm Müslümanlara bu ibadeti ifa etmeyi tavsiye ederek oradaki geçen zamann çok iyi deerlendirdiini ve bol bol dua ve ibadet ettiini söyledi.

Hac adaylarndan Mehmet Hüseyin imek, Mahfuz Bilgiç ile Halid Öger ise Evet o kutsal topraklara gittik ve o ho zaman ibadet ederek geçirdik. Bu kutsal görevimizi de ifa ettik. Dua talebinde bulunanlara dua ettik. Tüm ümmet, tüm millet ve memleket için dua ettik. dedi.

Allah ve Resülüne misafir olduk

Allahtan oralar görmeyi nasip eden bayan haclardan Hamdusena Cihan, Saime Öger ve Hamsa Eken de Bütün ümmeti Muhammede dua ettik. Allah kabul eylesin. çok güzel ve huzurlu bir yerdi. Oras Peygamberler mekndr. Biz Peygamberlerimize misafir olduk. Biz Kabeye misafir olduk. Biz Allaha misafir olduk. Allah tüm ümmeti Muhammede nasip etsin bu mutluluu. Yal olarak giden kadnlar, yallklarn unuturlar. Allah güç veriyor insana. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git