İlk hayaline kavuştu

Diyarbakır’da yaşayan ve hayata tutunmak için resim çizmeye başlayan 16 yaşındaki lösemi hastası Zeynep Özmen, ilk hayaline kavuştu.

Haberler 17.04.2021 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ameliyattayken bile Beni öldürmeyin, yapacaklarm var diyen Zeynepin en büyük hayalinin Pragda keman çalp resim çizmek ve ünlü sanatç Ahmet Günetekin ile tanmak olduu haberi basna yansynca, ses getirdi. Zeynepin sesini duyan Günetekin sürpriz yaparak Zeynepi evinde ziyaret etti. Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde yaayan 16 yandaki lise 3üncü snf örencisi Zeynep Özmen, 10 Haziran 2020de çocukluk ça lösemi hastalna yakaland. Uzun zaman hastanede kalan genç kz, sürekli resim çizerek hayata tutunmaya çalt. Kendine Ahmet Günetekini örnek alan Özmen, hem esinlendii hem de kendi tasarlad resimleri yaparak geliimini sürdürdü. Büyük hayalleri olan, ameliyat annda bile narkozluyken, Beni öldürmeyin, yapacaklarm var diyen Özmen, en büyük hayalinin Pragda resim çizmek ve Ahmet Günetekin ile tanmak olduunu söyledi.

EVNE GELEREK SÜRPRZ YAPTI

Ünlü sanatç ressam Ahmet Günetekin, lösemi hastas Zeynep Özmenin çarsna sessiz kalmad. Günetekin Zeynepi evinde ziyaret ederek duygu dolu anlar yaand. Gözyalar içerisinde Özmenin odasn gezen Günetekin, Zeynep güzel eyler yapyor, hayata bal daha çok balanr inallah. Hepimize iyi gelecek sanat yapyor. Renklere sarlm inallah güzel haberlerini alrz ve bizde mutlu oluruz. Onun için geldim buraya, çok duygulandk dedi.

Zeynep Özmen ise kelimelerle ifade edemeyecei kadar mutlu olduunu ve bu ann gelmesini gerçekten çok beklediini aktard. Ahmet Günetekin ve beraberinde gelen heyet Özmene çeitli hediyeler takdim ederek imzal kitap hediye etti.

Ana Sayfaya Git