İlk yıkım başlıyor!

Çarpık kentleşmenin hakim olduğu eski Bağlar bölgesini dönüştürmeyi amaçlayan kentsel dönüşüm projesinde ilk yıkım bugün gerçekleştirilecek.

Haberler 19.11.2021 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çarpk kentlemenin hakim olduu eski Balar bölgesini dönütürmeyi amaçlayan kentsel dönüüm projesinde ilk ykm bugün gerçekletirilecek.

LK ETAP KAYNARTEPE MAHALLES

lk etab Kaynartepe Mahallesinde uygulanmaya balanacak olan Kentsel Dönüüm projesi için çok önemli bir aamaya gelindi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra göreve gelmesinin ardnda ilk i olarak Balarn çarpk kentlemeden kurtularak modern bir yapya dönümesi için çalma balatan Beyolunun giriimleriyle hazrlanan proje Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan onaylanarak resmiyet kazand. çevre ehircilik Ve klim Deiiklii Bakanlnca Balar Belediyesi ile ortak yürütülen ön hazrlklarn ardnda yarn bölgede ilk ykm gerçekletirilerek önemli bir aamaya geçilmi olacak. Projenin ön hazrlklar ve fiyat tespit çalmalar baarl bir boyuta ularken, ilk ykmn ardnda ksa zamanda anlama salanan dier hak sahiplerine ait yaplarn da yklmasyla proje hzlandrlm olacak.

KENTSEL DÖNÜÜM PROJES KABUL EDLEN LK BELEDYE OLDUK

Balarn hayali olan projede bu aamaya gelinmesinden duyduu memnuniyeti dile getiren Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu,Yarm asrlk hayal gerçekleiyor. Balar halknn aslnda hak etmedii bu olumsuz tablodan kurtulmas adna göreve gelir gelmez balatarak kararl bir ekilde yürütmü olduumuz bu mücadelede çok ükür bu kentin evlad olarak görevimizi baaryla yerine getirdik. Balar Belediyesi olarak projemizin onaylanmasndan sonra i çevre ehircilik ve klim Bakanlmza geçti. çünkü bu iin mali yükü ar ve belediye karlayamaz. En büyük teekkürümüz bu projelerin mimar olan ,aydnlk ve kalknm bir Türkiye için bu anlamda adeta devrim yapan sayn cumhurbakanmzadr. çevre ehircilik ve klim Deiiklii Bakanmz sayn Murat Kurum bu konuda hep destek oldu, her türlü çaba ve çalmamz, talebimizi destekledi. Sayn cumhurbakanmza, bakanlarmza , milletvekillerimize ve emei geçen herkese Balar halk adna teekkür ediyorum. Balarmz Allahn izniyle hedeflediimiz ve hayal ettiimiz modern ehir yapsna kavuacaktr. dedi.

BAKAN KURUMA TEEKKÜR ZYARET

Bu arada Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, Milletvekili Oya Eronat, Diyarbakr l Bakan Muhammed erif Aydn, Dicle Belediye Bakan Felat Aygören ve AK Parti l Gençlik Kollar Bakan Ahmet Mahsun Melikolu ile birlikte çevre, ehircilik Ve klim Deiiklii Bakan Murat Kurumu Ankaradaki bakanlk makamnda ziyaret ederek kentsel dönüüm projesi nedeniyle teekkür etti.

Ana Sayfaya Git