İlmi icazet aldılar!

Dicle’de medrese öğrencileri için ilmi icazet töreni düzenlendi.

Haberler 13.10.2021 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Dicle ilçesinde bulunan eyh Selahaddin Efendi rad ve Tebli Medresesinde Kuran- Kerim, tecvid, Arapça dili, grameri ve edebiyat, tefsir, hadis, fkh alanlarnda aldklar eitimi tamamlayan 6 örenci için icazet töreni yapld.

Kuran- Kerim tilavetiyle balayan icazet töreninde açl konumasn yapan ilahiyatç, emekli polis, kanaat önderi, medrese müderrisi ve yöneticisi Aziz Aktan, medresenin kurulu hikayesini anlatarak, kendilerine destek veren Dicle halkna teekkür etti.

LM CAZETLERN ALDILAR

Medresenin Dicleye kazandrlmasnda büyük emekleri olan Ömer Sait Frat ise, Allah hepinizden raz olsun. Bugün bu dönemde bütün insanln, bütün insanlk için, bütün slam alemi için çok büyük bir tehlike vardr. Bütün savalardan daha tehlikelidir. Bütün katliamlardan daha ykcdr. Bu tehlikeyi biz kendi elimizle yaptk. Nedir bu tehlike? Bu tehlike cehalettir. nsanln, slamn, gençlerimizin, sofilerimizin karlat en büyük tehlike maalesef cehalettir. Ve biz bunu kendi elimizle yaptk. Alime kymet vermedik. lme kymet vermedik. Gerei gibi üstümüze düen vazifeyi yerine getirmedik. Bunun için bugün cehaletle, hurafelerle, yanl bilgilerle yaamamz devam ettiriyoruz. Hepimizin gayret göstermesi lazm. Bu medreselerin çoalmas, burada yetien alimlerin çoalmas inallah geleceimiz için bize bir k olacaktr dedi.

Medresede verilen eitimi baaryla tamamlayan 6 örenci, törende cübbelerini giydikten sonra icazet belgelerini Ömer Sait Frat, Aziz Aktan ve medrese müderrislerinden Seyid Molla Abdulselam ile Molla Muhittin hocalarn elinden ald. cazet törenine katlan çok sayda kii medresede öle namazn klp öle yemeinde bulutu. Youn katlmn olduu icazet töreni dualarla sona erdi.

Ana Sayfaya Git