İmamoğlu acımızı paylaşmadı

Evlat nöbetindeki aileler: İmamoğlu ziyaretimize gelmedi, acımızı paylaşmadı

Haberler 18.10.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 3 Eylül 2019 ylnda çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn söyleyen aileler, HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemine balad. 776 gündür süren evlat nöbetinde çocuklarna kavumak isteyen 236 aile, bir dizi ziyaret için Diyarbakra gelen BB Bakan Ekrem mamoluna tepki gösterdi.

GÖZYAI ÜZERNE FDAN DKLR M

6 yl önce 15 yandaki olu Özkann kaçrldn söyleyen Süleyman Aydn, mamolunun kendilerini ziyaret etmediklerini belirtip aileler adna açklama yapt. mamolunu knadklarn belirten Aydn, unlar söyledi: Yamur, çamur demeden evlat nöbetindeyiz. Maalesef, HDP bizi görmezlikten geliyor. Türkiyenin dört bir yanndan anneler, burada evlatlarn istiyor. nann, bunlarn vicdan yoktur. Hacire annenin yakt kvlcmla bu evlat nöbeti, Türkiyenin dört bir yanna yayld. Dün mamolunun buraya geldiini örendik. Evlat nöbeti tutan aileler olarak çok sevindik.

Maalesef sonra da üzüldük. Bizim ziyaretimize gelmedi. Acmz da paylamad. Anne ve babalar, burada feryat ederken HDPlilerle fidan dikti. Sizin bu fidanlarnz asla yeermeyecek. Anne ve babalarn gözyalarnn üzerine fidan dikilir mi? Burada mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceiz. HDP ve CHPde biraz vicdan varsa bize destek versinler. Bizim çocuklarmz artk bu PKKdan istesinler. Anne ve babalar olarak hepimiz umutluyuz. Devletimize güveniyoruz. HDP ve CHPyi de vicdana davet ediyorum. Maalesef genel bakanlar da gelmedi, Ekrem mamolu da gelmedi. Evlat nöbeti tutan anne ve babalar olarak Ekrem mamolunu buradan knyoruz dedi.

ki yl önce kaçrlan olu Yusuf için oturma eylemine devam eden Celil Bekta da Dün mamolunu burada beklerken, bizi görmemezlikten geldi. Onunla Mithat Sancar beraber. Dün bu anne babalar görmezlikten geldiler. Ben burada herkesi vicdana davet ediyorum. Onlar knyorum diye konutu.

EVLADIMIZI STYORUZ

Hakkarinin emdinli ilçesinde 8 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz Zübeyde için oturma eylemi yapan Esmer Koç, evladna kavuana kadar eyleme devam edeceini söyleyerek, Kzm HDPliler tarafndan kaçrlarak terör örgütü PKKya verildi dedi.

Koç, PKK ve HDPden kzn istediini ifade ederek, Kararlyz, evlatlarmz almadan HDPnin kapsndan ayrlmyoruz. diye konutu. Kzna seslenen Koç, güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu. Olu Muhammed Canbey için eylem yapan anne Hatice Ay ise 7 yl önce kandrlarak daa götürülen evladndan bugüne kadar hiç haber alamadn belirtti.

çok ac çektiini dile getiren Ay, Olumu kandrdlar, götürdüler. Buradan kalmyoruz. çocuumuzu HDPden istiyoruz. çocuumu almadan buradan gitmeyeceim. diye konutu. Ay, Muhammed olum gel, eve dön. 7 seneden beri sana hasret kaldm. Seni özledim. Devlete, adalete, güvenlik güçlerine teslim ol. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git