İnan ailesi 5 aydır elektriksiz ve susuz

Diyarbakır’da 5 aydır elektriksiz ve susuz yaşam mücadelesi veren Yakup İnan, çocuğuna okul forması dahi alamadığını belirterek, “Çocuklarım bu çağda mum ışığında ders çalışıyor” dedi.

Haberler 09.10.2021 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elektrie, doalgaza, ev kiralarna, temel ihtiyaç malzemelerine, gdaya, giyime ve daha pek çok temel ihtiyaca gelen fahi zamlar nedeniyle yoksulluk her geçen gün derinleiyor. 7 nüfuslu nan ailesi de yoksul ailelerden sadece biri. Diyarbakrn Huzurevleri Mahallesinde yaayan nan ailesi, 5 aydr elektrik ve susuz yaam mücadelesi veriyor. Yalnzca bir odalarnda mobilya bulunan nan ailesinin çocuk odas var ama çocuk yataklar yok. Temel ihtiyaçlar dahi alamayan aile, elektrik ve su ihtiyaçlarn komularnn yardm ile gideriyor.

Yakup nan (40), 2012 ylndan bu yana elektrik faturalarn ödeyemediklerini ve bu nedenle sk sk kesildiini söyledi. nan, valilie bavurduklarn ancak yeterli yardm alamadklarn belirterek, yaklak 70 bin elektrik borcunun olduunu aktard. nan, DEDAn elektrik sayacn da götürdüünü ve yaklak 5 aydr elektriksiz, susuz bir evde yaam mücadelesi verdiklerini ifade etti.

MUM IIINDA DERS çALIMA

çocuklarnn ihtiyaçlarn karlayamadn ve zor durumda olduunu anlatan nan, 5 çocuum var, 4ü okula gidiyor. Elektrik olmad için çocuklarm mum nda derslerini yapyor. Ekonomik skntlar çekmekteyim. Hükümlüyüm diye i vermiyorlar. Mutfak, okul masraflarna yetiemiyorum. Birde bunun üstüne bu karanlk ve susuzluk eklenince çok zor duruma dütük. Karanlkta, mum nda çocuklarmn derslerini yapmalarna yardmc oluyorum. Durumumuz olmad için 14 yandaki çocuuma okul formas alamadk. Okul Müdürü de formas olmayan okula almam. Kzm imdi derslerinden kalyor diyerek, tepkisini dile getirdi.

BR MLYAR BULAMIYOR

Ülkede ciddi bir ekonomik krizin yaandn ifade eden nan, Ekonomik kriz yok diyen gelip evime, faturalarma, borçlarma, mutfama ve dolabma baksn. htiyaçlar yok diye kriz yok diyorlar. Cumhurbakan geçenlerde gitmi bir milyara vr, zvr bir eyler alm. Sen bir milyara vr zvr alyorsun, ben o bir milyar bulamyorum. Evimize ekmek getiremiyoruz. Sadece sosyal yardmlamadan yaklak iki bin alyoruz. Ama bu para bu zamanda hiçbir eye yetmiyor. çocuklarm çou zaman sabahlar aç gidiyor okula. Cumhurbakan eer dinine bal ise hakszlk yapmasn, dürüst olsun. Bizde yllar önce AKP üyelii yapmtk, kendisine çok inanmtk. Fakat hayal krklna uradk. Artk ona inancmz yok diye belirtti.

YOKSULLUK BTSN

Kendisi ve tüm yoksullara yardm edilmesini talep eden nan, Ekonomik kriz var ve biz bunu en derinden yayoruz. Böyle bir çada Türkiye Cumhuriyetinde karanlk ve susuzluk çekiyoruz. Ve vakfn parasyla bize yetinin deniliyor. Gelin bir de siz bu imkanszlklar deneyin. Biz yine de mücadele ediyoruz. Devlet yetkililerine sesleniyorum, elektrik ve su faturalarma bir çare bulsunlar. Yoksulluk sorunu herkes için çözülsün dedi.

Ana Sayfaya Git