İnanç turizmin rotası Eğil'imiz!

"Peygamberler diyarı Eğil" doğa ve inanç turizmini tercih edenlerin rotası oldu

Haberler 26.07.2021 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran- Kerimde isimleri geçen Zülkifl ile Elyesa peygamberler dahil 9 peygamberin medfun olduuna inanlan Diyarbakrn Eil ilçesi, Kralkz Baraj Gölü, sur sarnçlar ve tarihi yapsyla ülkenin dört bir yanndan gelen misafirleri arlyor.

Kent merkezine 52 kilometre mesafede bulunan, antik çalardan bugüne kadar tarihin yap talarn oluturan birçok uygarla ev sahiplii yapan Eil, inanç ve kültür deerleri ile büyük ilgi görüyor.

Manevi ikliminin yan sra Kralkz Baraj Gölünde su sporlar ve tekne turu yapma imkan sunan Eil, doa ve inanç turizmini tercih edenlerin rotas oldu.

Koronavirüs (kovid-19) ile mücadele kapsamnda kstlamalarn uyguland dönemde sessizlie bürünen Eilde normallemeyle birlikte hareketlilik yaanyor.

Ülkenin farkl bölgelerinden gelen misafirler, Nebi Harun-i Asefi, Nebi Hallak, Nebi Harut, Nebi Zünnun, Nebi Hürmüz, Nebi Ömer ve Danyal ile Kuran- Kerimde isimleri geçen Hazreti Zülkifl ve Elyesa peygamberlerin kabirlerini ziyaret ediyor, Kralkz Baraj Gölünde su sporlar yapyor, tekne ile geziyor, göl kysndaki çardaklar, restoranlar ve kr kahvelerinde doa ile iç içe zaman geçiriyor.

BURAYA GELMEK, RAHAT BR NEFES ALMAK Y GELD

stanbuldan giden Fato Bozanolu, Diyarbakrn tarihi dokusunu ve güzelliklerini görmek için geldiini söyledi.

Eili ilk kez görme frsat bulduunu belirten Bozanolu, Buras çok güzel bir yer. çok merak ediyordum, gelip görünce çok houma gitti. Herkese tavsiye ederim, mutlaka görülmeli. Pandemi dönemi bizim için çok zor bir süreç oldu. Buraya gelmek, rahat bir nefes almak iyi geldi. dedi.

HERKESE BURAYI GÖRMELERN TAVSYE EDERM

Elazdan giden Zülfiye Gül Akbulut da yaknlarnn tavsiyesi üzerine Eilin tarihi ve turistik yerlerini gezmeye geldiini belirtti.

Eilin görülmesi gereken bir yer olduunu dile getiren Akbulut, ehrin kalabalndan, scandan uzaklamak istedik. Buray da gayet güzel bulduk. Eil gerçekten görülmeye deer bir yer. Peygamber kabirlerini ziyaret edip dua ettik, tekneyle gezinti yaptk. Kzlarm ve torunlarm oldukça elendiler. Herkese buray görmelerini tavsiye ederim. diye konutu.

Diyarbakrdan giden Onur Cömert de peygamber kabirlerini ziyaret etmek, doa ile iç içe olmak, manzaray görmek için ilçeyi ziyaret ettiklerini ifade etti.

Salgn nedeniyle uzun bir süre evde kaldklarn anlatan Cömert, Kstlamalarn azalmasyla stres atmak istedik. Gayet güzel bir yer. Baraj gölüne gidip, tekne turu yapp, balk yiyeceiz. Buras gelip görülmesi gereken bir yer. Herkese tavsiye ederim. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git