İnce’den gözdağı

Diyarbakır annelerinin HDP binası önünde başlattığı onurlu eylem bir yılı geride bırakırken, bir aile daha evladına kavuştu. İçişleri bakan yardımcısı Muhterem ince ise beraberinde Diyarbakır Valisi Karaloğlu ile birlikte anneleri ziyaret ederek, terör örgütü PKK ile mücadelenin süreceği mesajını verdi.

Haberler 04.09.2020 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

çileri Bakan Yardmcs Muhterem nce ile Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Münir Karalolu, çocuklarnn terör örgütü PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddias ile HDP Diyarbakr l Bakanl önünde 1 yldr oturma eyleminde olan ailelere destek ziyaretinde bulundu. çocuklarnn terör örgütü PKK tarafndan daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan ve 3 Eylül 2019dan beri HDP Diyarbakr l Bakanl önünde evlat nöbetinde bulunan aileler, eylemlerinin 1inci ylnda. Ailelerin evlat nöbeti 1inci yln geride brakrken, çileri Bakan Yardmcs Muhterem nce, Vali Münir Karalolu ve beraberindekiler, ailelere destek ziyaretinde bulundu.

En son terörist, en son hain, yok oluncaya kadar hep birlikte etkin bir ekilde mücadele edeceiz

Aileler ile görütükten sonra basn açklamasnda bulunan Bakan Yardmcs nce, Diyarbakr annelerinin, 365 gündür, tam 1 yldr buradan tüm dünyaya bir mesaj olduunu, duruu olduunu ifade etti. Mesajlar, durular evlatlarna kavuma istei olduunu belirten Bakan Yardmcs nce, Bu isteklerini 365 gündür duymayanlar, görmeyenler, kulaklarn tkayanlar ya da sesiz kalanlar. Bu anneler diyor ki, bizim evlatlarmz terör örgütü kaçrd. Ve evlatlarmz buradan, HDP il binasnn önünden kaçrdlar. Böyle bir mesajlar var. Bizlerde bu yürekli annelerin, bu cesur kadnlarn yannda olduumuzu hissettirmek, onlarla beraber olduumuzu, belirtmek için bugün buradayz. Onlarn bu yürekli ve cesur durularn alkladmz belirtmek istiyoruz. Cumhurbakanmzn bizlere bir talimat var. Bu ülkeye, bu millete kasteden bütün teröristlere, terör örgütlerine, hainlere aman vermeyeceksiniz. Bizler bu uurla çalyoruz, bu ülkeden, bu topraklardan en son terörist, en son hain, yok oluncaya kadar hep birlikte etkin bir ekilde mücadele edeceiz. Bu annelerin, bu kadnlarn mücadelesi bizim evkimizi artryor, heyecanmz artryor dedi.

Bakan Yardmcs Muhterem nce, çadrda ailelerle ve teslim olup ailelerine kavuan evlatlarla görütükten sonra, Ayegül Biçere Türk bayra takdim etti. Bakan Yardmcs nce, basn açklamasndan sonra aileleri dinleyerek alandan ayrld.

Ana Sayfaya Git