İnşaat işçilerinin iftara kadar süren sıcakla imtihanı

Hava sıcaklığının 38 derece olduğu Diyarbakır ve Mardin'de ramazanda da inşaatta çalışmak zorunda olan işçiler, evlerine ekmek götürebilmenin mücadelesi veriyor.

Haberler 14.06.2017 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazanda scak havaya ramen ailelerinin geçimini salamak için tula tayan, sva yapan, beton döken, demir balayan ve tesisat döeyen inaat içileri, yüksek hava scaklklarnda kimi zaman iftara kadar çalyor.

Yorulduklarnda gölgede ksa süre verilen molalarn ardndan içiler daha sonra çalmaya devam ediyor.

-Haftann 7 günü 10 saat çalyoruz

Diyarbakrdaki içilerden 2 çocuk babas Mehmet Vural, 8 yldr inaatlarda çaltn belirtti. Saat 08.30da iba yaptn ifade eden Vural, 35-40 dereceye varan scaklklarda çalmak mecburiyetindeyiz. Haftann 7 günü 10 saat çalyoruz. Allahn verdii güç olmasa çalamayz. çoluk çocuumuza ekmek götürmek için çalyoruz. dedi.

Ferhat Akman, sabah erkenden iba yaptklarn ve yevmiye ile çaltn söyledi.

Ramazann scak havaya denk geldiine iaret eden Akman, daha önce ehir dna çalmaya gittiini bu ramazanda ise Diyarbakrda i bulduu için buna gerek duymadn aktard. Akman, Scak da olsa herkes kendi ekmeini kazanma peinde. Allah yardmc oluyor. diye konutu.

Sva ustas Mesut Esen, günein altnda sva yaparken zorlandn ancak sabrla çalmay sürdürdüünü dile getirdi.

mkanmz olmad için bu ayda hem oruç tutuyor hem de çalyoruz. çünkü çalmasam eve ekmek götüremem, çoluk çocuuma bakamam. Onun için hem orucumu tutuyorum hem de iim ar olmasna ramen çalyorum. diyen Esen, eve helal kazanç götürebilmek için aln teri dökmeye devam ettiini kaydetti.

- Geçimimizi salamak için çalmak zorundaym

Tesisat ustas Abdulkadir Adm da ekmek paras için çaltklarn belirtti.

Sabah saat 08.00de gelip çalyorum. Yorulduumuzda ara veriyor, dinlendikten sonra çalmaya devam ediyoruz. Geçimimizi salamak için çalmak zorundaym. ifadelerini kullanan Adm, iftardan sonra istirahat ettiini aktard.

Sva ustas hsan Ertem de ramazanda çalrken zorlandn söyledi.

Ramazan çalarak geçirdiklerine iaret eden Ertem, Ancak Allah yardm ediyor. nsanlar azimle zorluklarn üstesinden gelebilir. Skntsz hiçbir ey olmuyor. eklinde konutu.

Demir ustas Abdullah Aslanca, günein altnda çalmann zor olduunu ancak ramazan çalarak geçirmenin mutluluunu yaadklarn vurgulad. Aslanca, Scaklklar önemli deil. Zorluklara ramen oruçtan vazgeçmeyeceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git