İnsanlığı katlettiler!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ellerine Türk bayrağı alarak alanlara koşan Suriyeliler, darbe girişiminin birinci yılında aynı duyguları yaşıyor.

Haberler 14.07.2017 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin Halep kentinden 4 yl önce Diyarbakra gelen Yasir brahim (31), geçen yl 15 Temmuz darbe giriimi gecesinde, Suriyede yaad anlarnn tekrar canlandn söyledi.

Darbe giriimini sosyal medyadan örendiini ifade eden brahim, darbe olmamas için ei ve çocuklaryla namaz klp sürekli dua ettiklerini belirtti.

O gece uçak sesi geldi, çok ardm. Sosyal medyada Türkiyede darbe oluyor diye yazld. çok korktuk çünkü savatan kaçtk her eyimizi orada braktk ve Türkiyeye geldik. Hem korktum hem de ardm. diyen brahim, Türkiyede bulunduklar için mutlu olduklarn kaydetti.

Arkadalarnn kendisine telefon açp Git ekmek ve yiyecek al, sava balyor dediini aktaran brahim, hiçbir ey almadan eve döndüünü, evinde namaz klp dua ettiini, ardndan televizyonu açtn anlatt.

- Türkiyenin ve Cumhurbakannn yanndayz

Kendi kendime Niye korkuyorsun zaten savatan geldin dedim. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann televizyonda halk sokaa davet etmesi üzerine sokaa çktm. AK Parti l Bakanl önüne gittim. Orada herkes tek bir azdan Ya Allah bismillah Allahu ekber, nallah darbeciler kazanmaz diyordu. Elime Türk bayra aldm ve sallamaya baladm. diyen brahim, dier Suriyeli arkadalarn da aradn belirtti.

Tüm arkadalarnn Türkiyenin ve Cumhurbakannn yanndayz dediini aktaran brahim, Alandan ayrlmadk çünkü eer darbe olsayd zaten burada yaayamazdk. diye konutu.

Suriyede iç savaa ahit olduklar için darbe giriiminin ilk anlarnda uçak seslerinden dolay çok korktuklarn ifade eden brahim, ei ve çocuklarnn yaadklarn hala unutamadklarn kaydetti.

ç savatan kaçtklarnda sadece Türkiyenin kendilerine kap açtn dile getiren brahim, unlar söyledi:

15 Temmuz bize bayram gibi gelecek inallah. Akam tekrar namaz klp dua edeceiz. çünkü o gece terör kazanamad. Türkiye milleti bizim kardelerimizdir, onlar ensar biz de muhaciriz. Suriyede çok büyük bir fitne var. Orada bizim hükümet bizi katlediyor. Her gün bomba düüyor, silahlar patlyor. Bizi yabanclar deil hükümet katlediyor. Türkiye milleti inallah hiç sava görmez. 15 Temmuzu yapanlar ile Suriyede insanlar katledenler ayndr. Suriyede insanlar katleden Esed ile Türkiyede insanlar katleden FETÖnün zihniyeti ayndr. nallah Türkiye hiç dümeyecek. Suriye milleti olarak Türkiye milletinin, Cumhurbakan Erdoann yanndayz. Tüm Suriyeliler her gün Cumhurbakan Erdoana dua ediyor.

- Dua ettik inallah darbe olmaz diye

Ammar Kassab (45) ise Arapça yapt konumada, darbe giriimini gece yars örendiklerinde çok korktuklarn söyledi.

Cumhurbakan Erdoann çarsyla eline Türk bayra alp sokaa çktn anlatan Kassab, Bayram alp AK Parti l Bakanl önüne gittim. Orada çok Suriyeli vard. Dua ettik inallah darbe olmaz diye. Tüm devletler bize kaplarn kapatt ama Türkiye kaplarn açt. nallah terör kazanmaz dedim çünkü Türkiye ve Suriyeliler kardetir. dedi.

Türkiyede yaadklar için çok ansl olduklarn ifade eden Kassab, kendileri için okul ve hastane açldn, ücretsiz tedavi olabildiklerini belirtti.

Kassab, 15 Temmuz kötü bir hatra olarak deil bayram gibi gelecek. Türkiye milletinin yanndayz. nallah Türkiye ilerde çok daha iyi yerlerde olacak. diye konutu.

Ana Sayfaya Git