İnsanlığın devrimcisidir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığında konuştu:

Haberler 21.10.2021 - 01:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu, O, Avrupann 10 büyükelçisiyle kol kola girmi Türkiyenin üzerine kabus gibi çökmeye çalyor. Bize hesap soracaklarm, neyin hesabn soracaksnz? Terörü bitirdiimizin mi, FETÖyü tasfiye ettiimizin mi, ay yldzl bayramzn ülkemizin her santimetrekaresinde huzur içerisinde dalgalanmasnn m hesabn soracaksnz? 2023ü bekler, yine boynunun ölçüsünü alrsn. dedi.

Diyarbakrdaki temaslarn sürdüren Bakan Soylu, AK Parti l Bakanln ziyaret etti, partililerle görütü.

Soylu, burada yapt konumada, AK Partinin 19 yldr Türkiyeyi idare ettiini, gelinen noktann bütün dünyay imrendirecek bir çizgide olduunu söyledi.

Etrafmzdaki corafyay görüyorsunuz. AK Parti iktidara baladnda Irak neredeydi Suriye neredeydi? imdi onlar bir cenderenin içerisine düürdüler. Birisi istikrarszla mahkum edildi, biz altyapmz güçlendirdik. Onlar maalesef batnn ortaya koyduu tezgahlarla ve oyunlarla çok mesafe kaybetti. Yllarca ayn tuza bize yaptlar. Bat ile iktisadi, sosyal ve ekonomik olarak aramz açmak için ellerinden geleni ortaya koydular. diyen Soylu, AK Partinin bu makus talihi tersine döndürdüünü aktard.

Türkiyede iktidarlar döneminde hayata geçirilen hizmetlere deinerek, temeli güçlü atp, yola güçlü bir ekilde devam etmek için yürütülen çalmalarla Türkiyenin bugün birçok saldrya kar içeriden ve dardan güçlü bir ekilde ayakta kaldn bildiren Soylu, bunun sebebinin AK Partinin Türkiyeyi iyi tanmas, Cumhur ttifakyla admlarn güçlü bir ekilde atmas, öncelikleri iyi belirlemesi, Türkiyenin ataca admlar ciddi ekilde tanzim etmesi olduunu kaydetti.

RECEP TAYYP ERDOAN BU CORAFYANIN VE NSANLIIN BÜYÜK DEVRMCSDR

Soylu, sözlerini öyle sürdürdü:

Hepimiz bir pandemi dönemi geçirdik. Avrupada da Amerikada hastalar hastanelerde, koridorlarda yatt, hastaneye almadlar. Cumhurbakanmz, ehir hastanesi yapacaz dediinde Meclisteki eletiriler bata olmak üzere hakaret boyutuna vardrr bir siyaset ortaya koymaya çalld. Peki kim hakl çkt? AK Parti ve Tayyip Erdoan hakl çkt. Peki bunun olmas için pandemiyi mi görmek gerekirdi? Bu siyasi muhalefet hem uza hem de yakn göremez. Hastanelerde insanlarmz pandeminin en yüksek olduu dönemde bile madur olmadan, para sorulmadan tedavi edildi. Dünyann her noktasnda yallar ölüme terk edilmiken devletimizin bütün birimleri, sivil toplum örgütleri el birlii oldu. Cumhurbakanmzdan muhtarna kadar salgn döneminde vatandalarmz ne istiyorlarsa, emekli maalar, gdalar evlerine gitti. Dünyann bir tek noktasnda bunun örnei söz konusu deil. çünkü AK Parti iktidar Cumhur ttifakyla temeli salam atmtr.

Türkiyede herkesin istedii gibi konuabilme hakkna sahip olduunu, herkesin birinci snf vatanda olduunu, ülkenin bu konuda çok büyük mesafe aldn dile getiren Soylu, Recep Tayyip Erdoan sadece Türkiyenin deil bu corafyann ve insanln büyük devrimcisidir. Yllarca Türkiyenin üzerine biçilmeye çallan o vesayet prangasn, bize layk görülen geri kalml elinin tersiyle itmitir. Sadece Türkiyenin altyapsn, kalknmasn, demokrasisini ve hukukun üstünlüünü gelitirmedi, Cumhur ttifakyla bütün dünyann masumlarnn ve mazlumlarnn ümidini de artrd. diye konutu.

TÜRKYE OLARAK EN GÜçLÜ DÖNEMMZDEYZ

Diyarbakrn, 24 saat hayatn yaand, huzurlu bir ehir haline geldiine iaret eden Soylu, huzurun da ekonomik zenginliin de birlik ve beraberliin de Diyarbakrn hakk olduunu belirtti.

Soylu, salgndan önce Mardinden Diyarbakra, Siirtten Gaziantepe, anlurfaya kadar turizmin her yere hakim olduunu dile getirerek, bölgenin imdi yeniden hareketlenmeye baladn aktard.

Üniversitelerde örencilerin huzur içerisinde okumann keyfini çkardn anlatan Soylu, öyle konutu:

Türkiye olarak da hükümet olarak da parti olarak da en güçlü dönemimizdeyiz, Allahmza hamdolsun. Elbette dünyada salgndan dolay yaanan skntlar var. Bunlardan en az etkilenen ülkelerden biriyiz. Ayn muhalefet acaba bir yerden açk bulabilir miyiz, ülkemizin huzurunu ve moralini bozabilir miyiz diye çaba sarf eden bir muhalefet anlay. Bir tek örencimizi darda brakmayz ama bir tek örencimizi de sizin kör ideolojilerinizin parças haline getirmeyiz. Onlar ülkemizi kalkndracak, ülkemizin geleceine güçlü admlar atacaklar.

Türkiyenin çok deitiine, eski Türkiye olmadna dikkati çeken den Soylu, ülkenin herkesin sözünü söyleyebildii, kimsenin korkmad, ürkmedii, cesur olduu bir duruma geldiini, Recep Tayyip Erdoann yönetimindeki Türkiyenin, demokratik olarak sözünü söyleyebilecek, gelecee ümitle bakan insanlar ülkesi olduunu belirtti.

ÜRETTMZ, YARINA ÜMTLE BAKTIIMIZ GÜNLERE HEP BERABER GELDK

Soylu, Türkiyenin ayn zamanda etrafndaki corafyaya, dünyaya ve ülkenin yarnlarna ümit veren insanlarn ülkesi olduuna iaret ederek, yapacaklar çok i olduunu vurgulad.

Diyarbakrda huzurun 24 saat hakim klndn belirten Soylu, çocuklarmzn okula rahat gidip gelmesini salayan, annelerin evlatlaryla istedii saatte rahat rahat yürüyebildii... Hepimiz o günleri hatrlyoruz. Saat 16.00dan sonra kepenklerin kapatld, esnafn PKK terör örgütünün haracna mahkum edildii, FETÖnün birçok tezgahnn, oyununun olduu, DEAn içimize baka bir fitneyi sokmaya çalt günlerden bugün, ürettiimiz, yarna ümitle baktmz, OSBlerin teker teker dolduu ve her gün istihdam olarak artt günlere hep beraber geldik. eklinde konutu.

Soylu, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin Türkiyenin cazibe merkezi olduunu, olmaya da devam edeceini vurgulayarak, istihdamn, i kapasitesinin artt, herkesin gelip burada fabrika açt günlerin yaandn aktard.

2023Ü BEKLER, YNE BOYUNUN ÖLçÜSÜNÜ ALIRSIN

Türkiyede salanan bu gelimeleri birilerine anlatabilmenin mümkün olmadna deinen Soylu, unlar kaydetti:

O, Avrupann 10 büyükelçisiyle kol kola girmi Türkiyenin üzerine kabus gibi çökmeye çalyor. Bakn sorumluluumuz yüksektir, büyüktür. Bize hesap soracaklarm, neyin hesabn soracaksnz? Terörü bitirdiimizin mi, FETÖyü tasfiye ettiimizin mi, dünyann en büyük havalimann yaptmzn m, bu ülkede ay yldzl bayramzn ülkemizin her santimetrekaresinde huzur içerisinde dalgalanmasnn m insanlarn 24 saat güven içerisinde yaamasnn m hesabn soracaksnz? Neyin hesabn soracaksn Klçdarolu? Avrupal 10 büyükelçiyle bize Kato Dann m hesabn soracaksn? 6-8 Ekimde gençlerimizin, insanlarmzn ümitlerini topraklara gömenlere bir daha frsat vermediimizin mi hesabn soracaksn? 2023ü bekler, yine boyunun ölçüsünü alrsn. Tayyip Erdoan tanmayanlara söylüyorum, Tayyip Erdoan bu milletin hizmetkardr ve bu millet hizmetkarna sonuna kadar sahip çkacaktr. 10 büyükelçinin martt bir siyaset nasip etmesin. Yürüyüümüz onurludur, bu ülkenin, AK Partinin, Cumhur ttifaknn, Recep Tayyip Erdoann yapacak çok ii var.

Bakan Soylu, bu ülkeye tekrar huzursuzluu getirmeye, terörü tekrar musallat etmeye çalanlara ders verilmesi gerektiini belirterek, Anladnz deil mi kimi söylediimi? Burada gelip istismar yapyorlar, Ankarada, Avrupada defle oynuyorlar. HDPliler öyledir. Bu milletin emeiyle, itibaryla, geleceiyle onlar oynatmayacaz. Bunu oy ve demokrasiyle salayacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git