İnsanlık ölmemiş!

Köpeği taşlayanların arasına tereddütsüz girip, bisikletle 5 kilometre taşımış

Haberler 31.05.2021 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde, bir grubun sokak köpeine eziyet ettiini görenler, Patili Yaam Derneine haber verdi. Dernek üyesi Kadir Aydomu, ihbar üzerine ksa sürede bisikletiyle mahalleye geldi. Aydomu, grubun elinden kurtard köpei önce taksiye bindirmek istedi. Taksici köpei araca almay reddedince Aydomu, bu kez ehir içi yolcu minibüsüne binmeye çalt. Bu kez de minibüs oförü köpei kabul etmeyince Aydomu, bisikletle gitmeye karar verdi. Köpei alp, bisikleti de eliyle çeken Aydomu, yorulunca hayvan kucaklayarak, bisiklet üzerinde yola devam etti. Aydomu, köpekle 5 kilometre yol katetti.

SOSYAL MEDYADAN DESTEK YADI

Baz kiiler tarafndan fotoraf çekilip, sosyal medyada paylalan Kadir Aydomua, örnek davran dolaysyla destek mesajlar yad. Aydomu, maç ve konserlerde su ile çay, hafta içi ise çorap satarak geçimini saladn, kazand parann yarsn da sokak hayvanlar için harcadn söyledi.

BIRAKIN KÖPE DYE BAIRMI

Eziyet gören köpei kurtarmasyla takdir toplayan Kadir Aydomu, Yeniehir ilçesinde çorap tezgah bandaydm. Patili Yaam Dernei üyesiyim. Bakanmz beni arayp, durumu anlatt. Hayvann iddet gördüü söylendi. Ben de gittim, ne olacan artk biliyordum. Beni bçaklayabilirlerdi. Baktm ki 10-15 kiilik grup, köpei talyor. Ben de tereddüt etmeden, aralarna girdim ve Brakn köpei diye bardm. Köpei alp, taksiye binerek oradan uzaklamak istedim. Ancak taksici bizi arabaya almad. Dolmu oförü de bizi almad. Yolcularn rahatsz olacan söyledi. Ben de bir elime bisikleti, bir elime köpei alp caddeye çktm. 5 kilometre yol katettim. Köpei güvenli bir bölgeye braktm ve dernek olarak orada besliyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git