İnsanlık ölmemiş

Diyarbakır’da yapılan sosyal deneyde insanlık ölmemiş dedirten görüntüler ortaya çıktı.

Haberler 14.04.2022 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Sosyal medya fenomeni Furkan Atl, Diyarbakrllarn misafirperverliini göstermek için sosyal deney yapt. Vatandalara, Konyadan geldim, buralarn yabancsym, 7,5 liram var nerede iftar yapabilirim diye sordu. ftar yapmak için yardm isteyen Atlnn iletiim kurduu hiç kimse geri çevirmedi.

Sosyal medya fenomeni Furkan Atl, Diyarbakrllarn misafirperverliini göstermek için Sur ilçesinde sosyal deney videosu çekerek sosyal medya hesaplarndan paylat. Atl, Diyarbakr sokaklarnda 10 kiiye parasnn az olduunu, iftarn nerede açacan sordu. Ald cevaplar ise Diyarbakrn misafirperverliini bir kez daha kantlad. Kimi evine davet etti, kimi para verdi, kimisi ise lokantaya götürmek istedi. Paylalan videoya birçok yerden beeni ve yorum yad.

Sosyal deney çekerken dou ve bat kardeliine ahit olduk

Sosyal deneyi çeken ve vatandalara sorular soran Atl, amaçlarnn Diyarbakr halknn ne kadar misafirperver ve yardmsever olduunu tüm Türkiyeye göstermek olduunu söyledi. nsanlara, 7,5 liram var nerede iftar yapabilirim? diye soru yönelttiini aktaran Atl, Tabi insanlar, 7,5 lira paramzn olduunu duyunca, kimisi evine davet etti. Kimisi ise bizlere yemek smarlamak istedi. Misafirperverlikten ötesinde bizleri karladlar. Bazlar da bizleri yemek için zorla çekip götürmek istedi. Sosyal deney olduumuzu söylesek bile yine de bizi davet ediyorlard. Bu deneyin çekmemizdeki amaç, Diyarbakr halknn ne kadar misafirperver, ne kadar yardmsever olduunu tüm Türkiyeye göstermekti. Burada dou bat kardeliini de sosyal deneyde gördük. Türkiyenin farkl kentlerinde de böylesi videolar yaptmzda ve doulu olduumu söylediimde yine ayn cevaplarla kar karya geldim. Sosyal deney çektiimiz bat illerde de bizleri asla geri çevirmediler. Burann ya da orann halk fark etmez her türlü yardm edildiini gördük dedi.

Bu tür sosyal deney videolar insanlarn içini styor

Sosyal deney videosunda Atl tarafndan kendisinden yardm istenilen Sur ilçesi Cevatpaa Mahallesi Muhtar Mehmet Deer, yaad o an anlatt. O gün bir yaknnn vefat ettiini ve acelesi olduu için Atl ile pek ilgilenemediini ifade eden Deer, Biraz içim buruk yanndan ayrldm. çünkü o esnada istedim ki, onu alp geleyim. Bizim burada Saraykapda bir ciercimiz var, herkes tarafndan bilinen bir yerdir. O esnada ona telefonumu verdim ve kendisine bana çar atmasn istedim. Dönüte de kendisini alr birlikte iftarmz açardk. Bu tür sosyal deney videolar insanlarn içini styor. Keke bunlar farkl ehirlerimizde de olsa. Diyarbakrl olduumdan dolay söylemiyorum. Diyarbakrda, bu kadim ehirde bugün hangi kapy çalarsanz yüzde 90 kapsn size açar ve sizin evinizdir derler. Bu sadece bana mahsus olan bir ey deil diye konutu.

Ana Sayfaya Git