Iraklı ailenin gasbedildiği iddiası

Duhok'tan tedavi için Batman'a gelen Iraklı ailenin 20 bin dolarını gasbettikleri iddiasıyla Suriyeli iki kişi gözaltına alındı.

Haberler 02.03.2018 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Iraktan tedavi için Batmana gelen Irakl ailenin 20 bin dolarn gasbettikleri iddiasyla iki Suriyeli gözaltna alnd.

Irakn Duhok kentinden otobüsle gelen Ali Sadk, ei Eger Sadk ile çocuklar Perhan Ali ve Mendi Ali, sabah erken saatlerde Batman ehirleraras Otogarnda tantklar kimlii henüz belirlenemeyen Suriye uyruklu kiiden otele gitmek için yardm istedi.

Söz konusu ahs, otel için saatin uygun olmadn, evinde onlar misafir etmek istediini belirterek, otomobiline bindirdii aileyi çar Mahallesi 703 sokaktaki bir eve götürdü. Evdeki Suriyeli 3 kiiyle Ali Sadkn üzerindeki 20 bin dolar gasbeden Suriyeliler, 40 bin dolar daha getirmemesi durumunda eini ve iki çocuunu öldüreceklerini söyledi.

Bu srada farkl bir odada iki çocuuyla tutulan Eger Sadk, bir kada Arapça yazd Polisi arayn, bizi öldürecekler, yardmc olun notunu pencereden uzatt.

Yazy fark eden bir vatandan durumu çar Mahallesi Muhtar Mehmet irin Erene iletmesi üzerine Eren, polise durumu bildirdi. Bunun üzerine eve gelen polis ekipleri kapy krarak girdii evdeki aileyi kurtard.

Evdeki Suriyeli iki kii gözaltna alnrken, polisten önce evden çkt belirtilen iki üphelinin yakalanmas için çalma balatld.

- Evde 3 kii daha vard

Ali Sadk, gazetecilere Kimseye bu konuda bir ey söylersen yine eini ve çocuklarn öldüreceiz. dediler. Ben de aileme karmayn size paray bulacam, ne isterseniz vereceim. dedim. Üstümde 20 bin dolar vard o paray, telefonumu ve pasaportumu hepsini aldlar. dedi.

Ana Sayfaya Git