İş hayatına atılmadan!

Diyarbakır Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan inovasyon atölyesi ile öğrenciler iş hayatına atılmadan önce okulda deneyim kazanacak.

Haberler 09.06.2017 - 10:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karacada Kalknma Ajansnn Cazibe Merkezleri Program kapsamnda, 380 bin lira maliyetle inovasyon atölyesi kurulan okulda örenim gören örenciler teorik eitimi pratikte uygulama frsat buluyor.

Okulda salanan bu imkanla örencilerin mesleki eitimleri daha kalifiye hale getiriliyor.

Diyarbakr Mesleki ve Teknik Lisesi Elektrik ve Elektronik Teknolojisi efi Enver ener, Cazibe Merkezleri Program kapsamnda atölye projesini okulda hayata geçirdiklerini söyledi.

Okuldaki bin 200 örenciden elektrik ve elektronik bölümünde eitim gören 200ünün bu atölyeden faydalandn ifade eden ener, bu birim sayesinde örencilerin çok daha kaliteli eitim alacan belirtti.

- Örenciler daha rahat istihdam edebilecek

Elektrik ve elektronik bölümünde eitim ve öretim gören örencilerimize robotik sistemler programlamas ve endüstrideki uygulamalarla ilgili burada eitimler vereceiz. Bu atölyemiz bölgede ilk kez Diyarbakrda kurulmutur. Hedefimiz endüstride yapamadklar uygulamalar ve mesleki eitimi burada vererek, endüstriye daha kalifiyeli eleman yetitirmektir. diyen ener, atölye sayesinde örencilerin kendilerini gelitirme imkanna kavutuuna dikkati çekti.

ener, söz konusu robotun endüstride kullanlan ile ayn olduunu aktararak, atölyede programlamay örenen örencilerin, i hayatnda dorudan endüstriye de adapte olabileceini bildirdi.

Atölyede ortaokul ve lise seviyesindeki örencilere kodlama, robot programlamas ve temel mant anlattklarn belirten ener, örencilerin düüncelerini, yapmak istedikleri programlar atölyede gerçekletirebildiini kaydetti.

ener, u bilgileri aktard:

Bu okulun örencileri benzer okullardan mezun olan örenciler ile ayn diplomaya sahip olacaklar ancak burada aldklar bilgi ve becerileri dier okullardaki örencilerden farkl olacaktr. Biz u anda donanm olarak dier atölyelerle yarabilecek durumdayz.Bu laboratuvar sayesinde birebir pratikte ald dersi uygulama yaparak örenciler i piyasasnda daha rahat istihdam edebilecek. Özelikle büyük endüstri firmalarnda Kocaali, Bursa ve stanbul gibi büyük sanayi kentlerindeki firmalara i bavurusu yapabilecekler.

Elektrik bölümünde öretmen Aykut Toçu, örencileri kalifiye elemanlar olarak yetitirdiklerini söyledi.

Bu atölyenin örenciler için frsat olduunu dile getiren Toçu, okuldaki bu imkanlarn önemine deindi.

- Darda staj yapmamza gerek kalmad

Örencilerden Mehmet Salih Bozkurt, kendilerine bu imkan salayanlara teekkür etti.

Besire Yoku, atölye sayesinde eitimin daha verimli geçtiini belirtti.

Teorik olarak aldmz dersleri pratie dönütürme frsatn yakaladk. Mezun olduktan sonra i bulma imkanmz daha fazla olacak. Darda staj yapmamza gerek kalmad. ifadelerini kullanan Yoku, avantajl olduklarn dile getirdi.

Fatma Selan, atölye sayesinde i hayatna baladklarnda zorlanmayacaklarn düündüün söyledi.

Baran Kzlkaya, atölyenin okullarnda kurulmasndan mutluluk duyduklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git