İş kadınları zirve yaptı

DTSO Kadın Meclisi,’ İş Kadınları Konuşuyor’ toplantısı düzenledi

Haberler 14.04.2021 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas Kadn Meclisi Kadnlar Konuuyor temal meslek örgütlerinin, özel kamu ve kurulularda yönetici olan kadnlarn sorunlarn dinlemek ve çözüm odakl projeler üretebilmek adna bir dizi toplant serisi balatt.

DTSO toplant salonunda yaplan toplantya, TOBB Diyarbakr Kadn Giriimciler kurul bakan Zülal Koç, Halk Bankas giriimci uzman Nurcan Güngör, Anadolubank Diyarbakr müdürü Hülya irvanlolu, Karacada Kalknma Ajans Giriimcilik Uzman Emin Arslan, Tarm ve Krsal Kalknmay destekleme kurumu giriimci uzman Sezgi Can, KOSGEB Uzman Derya Altunba, TMMOB Kadn ube yöneticilerinden Kymet yldz ve Nujiyan Yldrm ile Giriimci Halise Aydn, Aylin Turak, Ceyhan Kocakaya, Esra Arslan ile Sakarya Esnaf Dernek Bakan Emel Örnek katld.

TCARET KONUTULAR

Diyarbakrda ticari faaliyet gösteren giriimci kadnlarn finansa eriim ve kadn olarak kurumsal alanlarda yaadklar sorunlar ile Kentte özel kamu kurum ve kurulularda yönetici olarak görev yapan kadn yöneticilerin cam tavan engelini ne derece yaadklar ve karlatklar yönetimsel sorunlar konuuldu.

Pandemi döneminde giriimci kadnlarn yaadklar sorunlarn tartld toplant, Dicle Üniversitesi Öretim üyesi ve TOBB Akademik Danman ehnaz Altunakarn moderatörlüünde gerçekleti.

ETM ÖNEMLDR

Genel olarak ajanslarn ve kurumlarn kadn giriimcilerle ilgili destek programlar hakknda bilgi verilirken, TMMOB yöneticileri kadnlarn Türkiyedeki giriimcilik oranlarn açklarken çalma alanlarnda kadnlarn yaadklar sorunlar dile getirdiler. Kadn giriimciler ise çalma süreçleri içerisinde karlatklar sorunlar ve deneyimlerini anlattlar.

Toplantda, çocuklu kadnlarn istihdamnn belirgin bir biçimde azald, ancak bu erkekler için söz konusu olmad. Erkek her durumda evden çkabilir pozisyonda olduundan, bu süreçte tercihler genelde erkek personelden yana kullanld tespit edilmitir. Bu nedenle pandemi ile istihdam da cinsiyet fark giderek art gösterdii ve bunun önüne nasl geçilecei ile ilgili çalmalarn balatlmas gerektiine, giriimci kadnlarn finansa eriimi noktasnda ortaya çkan skntlar gidermek, Kamu kurum ve kurulular, Kalknma ajans ve KOSGEB ile beraber gelitirilecek projeler ile kentteki giriimci kadnlarn i hayatna yeniden kazandrlmas ve halihazrda iini kurmu giriimci kadnlarn iletmelerini ayakta tutmalar ve gelitirmelerini salamaya dönük çalmalar ve projeler gelitirilmesi kararlar ortaya çkt.

Ana Sayfaya Git