İşçi alımı kurayla

Diyarbakır'da, Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez Kayapınar, Sur ve Yenişehir İlçe Belediyesine kura yöntemiyle 423 personel alınacak.

Haberler 19.03.2021 - 01:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ve merkez Sur, Yeniehir, Kayapnar lçe Belediyelerine kura yöntemiyle 423 personel alnacak.

Büyükehir Belediyesi bata olmak üzere Sur, Yeniehir ve Kayapnar belediyelerine yaplacak personel almna ilikin genel duyuruyu Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi yapt.

Duyurunun yaplmasna yönelik Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezinde gerçekletirilen basn toplantsnda açklamalarda bulunan çiftçi, bavurularn online olarak pazartesi balayp çaramba günü saat 17.00 itibariyle sona ereceini belirterek gerekli artlar tayan adaylarn yaplacak güvenlik soruturmasndan sonra kura yöntemi ile ie alnacan söyledi.

Diyarbakrn en önemli sorunlardan birinin istihdam olduunu söyleyerek mevcut OSB içerisinde istihdama yönelik ciddi çalmalarn olduunu belirten çiftçi, Büyükehir Belediyesi ve burada bulunan ilçe belediyeleri olarak belediye bünyesinde çaltrlmak üzere belli kadrolar tahsis edildi. Tahsis edilen bu kadrolar için bugün deklare edeceimiz yöntemle personel alm yoluna gideceiz inallah. ifadelerini kulland.

Diyarbakrda ilk, Türkiyede ise nadir uygulanan kura yöntemi ile personel alacaklarn söyleyen çiftçi Bu kapsamda Büyükehir için Diyarbakr Kayapnar, Sur ve Yeniehir belediyelerine bavurular için ise bu ilçelerde ikamet art baz alnarak kura yöntemi ile 423 personel istihdam edilecek. dedi.

NTERNET ÜZERNDEN KABUL EDLECEK

Konumasna devam eden çiftçi, hangi belediyelere ne kadar personel alnacan u ifadelerle açklad:

Bu personellerden 56s Büyükehir Belediyesi, 87si DSK Genel Müdürlüü, 130u Kayapnar Belediyesi, 100 personel Yeniehir Belediyesi ve 50 personel de Sur Belediyesi bünyesinde istihdam edilecek. effaf bir kura yöntemi anlayla alnacak 423 personel için 423 asil ve bir bu kadarda yedek liste oluturulacak.

Kura ile belirlenecek personelin 22 Mart pazartesi gününden itibaren içerisinde ilana çklacan belirten çiftçi, Pandemi kurallar göz önünde bulundurularak müracaatlar ahsen veya posta yolu ile alnmayacak. Sadece internet üzerinden ve tek site üzerinden bu ilanlar yapm olacaz. Bavuruda bulunan adaylar noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

K HANG LçENN LANINA UYGUNSA ORAYA MÜRACAAT EDECEK

Müracaatlarn sadece bir belediyeye yaplabileceini vurgulayan çiftçi Sur Belediyesine müracaat eden veya Surda ikamet eden vatandamz dier belediyelere müracaat edemeyecei gibi büyükehir belediyesine müracaat eden aday, ilçe belediyelerine bavuruda bulunamayacak. Aksi takdirde hakkn kaybetmi olacak. diye belirtti.

Teknik personellerin dnda alnacak personellerin muhtaçlk snrlar içerisinde olmasna dikkat edeceklerini belirten çiftçi, 3294 sayl Sosyal Yardmlama ve Dayanma tevik kanunu kapsamnda belirtilen muhtaçlk kriterlerinde olanlar arasndan kura yöntemi yaplacak. Yani dezavantajl gruplara hizmet edecek bir personel alm olacak inallah. Bu noktada da tamamen aibesiz, belki avam ifadesi ile torpilsiz bir ekilde bu alm gerçekletireceiz inallah. dedi.

PERSONELLERDE BEYAN ETT VASIFLAR

Alnacak personellerin deneme süreçlerinin olacan söyleyen çiftçi Temizlik içisi olarak alnan personellerin tamamen kura ile belirlendikten sonra beyan ettii artlar gerçekletiren ve belgeleyen vatandalarmz i ba yapacaklar. Ancak beyan ettii artlar tamayanlarn yerine yedekler belirlenecek. Yani kamyon oförü, kepçe operatörü ve SRC belgesi olduunu ifade eden personel uygulama imtihanna tabi tutulacak. Aday, beyan ettii artlar tamas durumunda kendisi, yoksa birinci sradan balanarak yerine yedek kii alnm olacak. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git