İşçiler imzayı attı

Toplu sözleşme ile personellerin sosyal haklarına yüzde 200'e, aldıkları maaşlara da yüzde 47'ye yakın zam yapıldı. Vali Karaloğlu, ''Yevmiyelere enflasyon +1 puan vererek yüzde 15,60 zam yaparak en düşük maaş alan arkadaşımıza yüzde 47 zam yaptık. Helalühoş ve hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

Haberler 24.03.2021 - 01:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ve Genel- Sendikas arasnda, DSK Genel Müdürlüüne ait Personel A.. bünyesindeki 3 bin 272 çalan için toplu i sözlemesi (TS) imza töreni düzenlendi.

Vali ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Münir Karalolu, Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen törende, çalanlar kurumun en deerli varlklar olarak gördüünü söyledi.

irket elemanlarnn, kendileri için belediyede çalan kadrolu içiden bir farknn olmadn dile getiren Karalolu, ücret bakmndan aradaki farkn yaplan sözlemeyle büyük oranda kapatldn belirtti. Toplu i sözlemelerinin bir pazarlk masas olduunu aktaran Karalolu, unlar kaydetti:

TOPLU SÖZLEMES

Elbette içi sendikamz sizin adnza en yükseini almak için mücadele eder, ettiler zaten. Bizim admza da iveren sendikas var, onlar da iveren hakkn korumak için mücadele ederler, bu pazarlktr. Masada kran krana bir mücadele olur ama en sonunda orta yol bulunur. Hem iveren açsndan hem sizin adnza masada olan içi sendikamz adna hem kurumu ayakta tutacak hem de çalanmz mutlu edecek bir orta yol bulunur ve sözleme imzalanr. Bizim sözlememizde de ayn ey oldu.

çalmalarnda ciddi bir emein olduunu vurgulayan Karalolu, imkan dahilinde verebilecekleri en üst miktar vermeye gayret ettiklerini ve çalanlarn bundan emin olmalar gerektiini aktard.

YÜZDE 47YE VARAN ZAM

Karalolu, En düük ücreti yüzde 47 orannda arttrdk. Bu iyi bir rakam. Bugün Türkiyede enflasyonun yüzde 14 olduu dönemde yüzde 47 zam iyi bir zamdr. Bizim açmzdan, imkanmz olsayd bunun çok daha fevkinde bir rakam verseydik bu bizi de mutlu ederdi, ama kurumlar ayakta tutmak lazm. dedi.

Vali ve Büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Karalolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Daha önce ylda 10 gündü ikramiyemiz, yüzde 100 artrarak, bunu 20 güne çkardk. Yine günlük 5 lira olan yemek yardmn yüzde 100 zamla 10 liraya çkardk. Yine 30 lira olan yakacak yardmn yüzde 100 zam ile 60 liraya çkardk. Günlük 3 lirayd sizin yol gideriniz, bunu yüzde yüz 50 artrarak 7,5 liraya çkardk. Yine 75 lira olan bayram yardmlarn her iki bayramda yüzde 47 artrarak 110 liraya çkardk. çocuk yardmn 25 liradan her iki çocuk için yüzde 100 artrarak 50 liraya çkardk.

Karalolu, toplu i sözlemesi masasndan grev aamasna gelmeden anlaarak kalkm olmaktan büyük mutluluk duyduunu dile getirdi.

Genel- Sendikas Genel Bakan Remzi çalkan ise sözlemenin çalanlara ve ailelere hayrl olmasn dileyerek, Karaloluna teekkür etti. Konumalarn ardndan belediye ve sendika temsilcileri protokolü imzalad.

Ana Sayfaya Git