İsimlerini Bağlar yaşatacak

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatıyla yeni yapılan parklara, Kudüs'ü fetheden İslam komutanı ve devlet adamı Selahaddin Eyyubi, İslam alimi ve bilim insanı Ahmed-i Hani ve hem sanatı hem de sesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Şark Bülbülü" ünvanını verdiği Celal Güzelses gibi gönüllerde taht kuran değerlerin isimleri verildi. Beyoğlu, Selahaddin Eyyubi, Ahmed-i Hani ve Celal Güzelses gibi isimlerin genç nesiller tarafından benimsenmesini istediklerini belirtti.

Haberler 15.03.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Partili Diyarbakrn Balar Belediyesi, kendi imkanlaryla ina ederek vatandalarn hizmetine sunduu parklara Selahaddin Eyyubi, Celal Güzelses, Ahmed-i Hani gibi bölgede yetien alim, ilim ve bilim insanlarnn isimlerini verecek.

Balar Belediyesi, kendi imkanlaryla ina ederek vatandalarn hizmetine sunduu park ve yeil alanlara Belediye Bakan Hüseyin Beyolunun talimatyla bölgede yetiip dünyaca tannan önemli ilim insanlarnn isimlerini vererek, bölge halknn takdirini kazand. Belediyenin binalarna da bölgeden yetien alim ve ilim insanlarnn portre, hayat hikayeleri ve sözleri ilendi. Kudüsü fetheden Selahaddin Eyyubi, ilim ve bilim adam Ahmed-i Hani ve ark Bülbülü lakapl Celal Güzelses gibi isimlerin genç nesiller tarafndan benimsenmesini istediklerini belirten Bakan Hüseyin Beyolu, tarih ve deerlere ilgisi olmayan ucubeleri dikmek yerine hakiki deerlerin çocuklar tarafndan bilinmesini istediklerini kaydetti.

BÖLGEYE HAS AAçLARLA DONATILAN PARKLARA ANLAMLI SMLER

Son iki ylda 80 bin metrekareden fazla yeil alan çalmas yaparak kendi imkanlaryla ilçeye yeni park ve dinlenme alanlar kazandran Balar Belediyesi, bölgeye ait çnar, mee, sla, kandil ve lale aaçlarn monte ettii bu eserlere verdii isimlerle de yank uyandrd. Bakan Beyolu, ehrin her tarafna bölgenin tarihi ve kültürü ile ilgisi olmayan ucubeler dikerek ehrin estetiini bozmak yerine hakiki deerlerin isimlerini yaatmay uygun bulduk. çok sayda teekkür mesaj aldk, Selahaddin Eyyubi, Celal Güzelses, Ahmed-i Hani ve dier deerlerimiz. Bunlarn hepsinin ilim, bilim, sanat ve gönül dünyamzda müstesna yerleri var. Bu milletin hakiki özü ve deerleri bunlardr. Halkmzla hiçbir ilgisi olmayan ve bölgemizi yanstmayan ucubeler dikmek yerine eserlerimize kendi deerlerimizin isimlerini verdik. Halkmz bu kararlardan çok memnun. Yüzlerce teekkür mesaj alyoruz. Bundan sonra hayata geçireceimiz eser ve projelere de yine bölgemizde yetiip ülkemize ve dünyaya mal olan deerlerimizin isimlerini vereceiz dedi.

BELEDYE BNALARINA LM NSANLARININ PORTRE VE SÖZLER YERLETRLD

Balar Belediyesi, belediye binalarnn içini de bölgede yetien ilim, sanat ve bilim insanlarnn portre, hayat hikayeleri ve anlaml sözleriyle donatt. Medeniyetlerin beii olan bir bölge olduklarn anlatan Beyolu, Bölgemizde yetien ve maalesef zamanla unutturulan deerlerimiz var. Birer derya olan bu isimlerin çou yeni nesiller tarafndan bilinmiyor. Binalarmz Ahmed-i Hani, Molla Ahmed-i Ceziri ve dier deerlerimizin portre ve sözleriyle donattk. Kendi tarihini ve kültürünü unutan toplumlar yozlar. Bizim gayemiz bunun önüne geçmektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git