İşitme cihazına kavuştu!

Diyarbakır’da işitme cihazı kırılan 4 yaşındaki Süleyman Yılmaz'a, Fetih 1453 İlim Eğitim Araştırma ve Yardımlaşma Derneği'nce yeni cihaz alındı. Dernek Başkanı Mustafa Er, İstanbul'dan gelerek, Süleyman'a 12 bin TL değerindeki işitme cihazını teslim etti.

Haberler 15.08.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar ilçesi Fatih Mahallesinde yaayan Ylmaz çiftinin oullar Süleymann, yaklak 2 yl önce havale geçirdikten sonra tedavi gördüü hastanede, yüzde 90 iitme kaybna urad belirlendi. Geçen yl ameliyat edilen ve bir parças deri altna yerletirilen iitme cihazyla yeniden ksmi olarak duymaya balayan Süleyman, iitme engellilerin gittii rehabilitasyon merkezinde eitim görmeye balad.

Normal hayatna devam eden Süleyman, 2 ay önce ablas Dila (11) ile evlerinin balkonunda oynarken, iitme cihaz da kulandan düerek krld. Tekrar duymamaya balayan olu Süleymann ilevini yitiren cihazn teknik servise gönderen, kendisi de yürüme engeli nedeniyle tekerlekli sandalyede olan annesi Ceylan Ylmazn çarsna kar Fetih 1453 lim Eitim Aratrma ve Yardmlama Dernei Bakan Mustafa Er, harekete geçti. Ylmaz ailesinin maddi imkanszlklardan dolay oullar Süleymana alamadklar iitme cihazn salamak için stanbuldan gelen dernek bakan Mustafa Er, aileyle bir araya geldi. Diyarbakrdaki bir iitme cihaz sat yapan i yerinde aileyle bulaan Er, Süleyman için 12 bin TL deerindeki cihaz satn ald.

SÜLEYMAN çN KARDELK HUKUKUMUZU YERNE GETRMEK çN GELDK

Minik Süleyman için kardelik hukukunu yerine getirmek için stanbuldan Diyarbakra geldiklerini anlatan Mustafa Er, Bugün Diyarbakrda mutluyuz ve gelecek adnda da umutluyuz. 1500 kilometre öteden minik Süleyman için kardelik hukukumuzu yerine getirmek için geldik. Minik Süleyman için yaplan haberi gördükten sonra harekete geçtik. Bu duruma kaytsz kalamazdk. Önümüzde birçok proje olmasna ramen, konu Diyarbakr ve Güneydou olduunda biz de ayr bir hassasiyet oluyor. Hepimiz ayn kilimin deseniyiz mantyla hareket ederek, ksa bir süre bu mebla toplayp, minik Süleymann derdine derman olmaya geldik. nallah hayat boyunca hep iyilikleri duyar. nsanlk ve hayr adna güzel kelimeler duyar dedi.

Fetih 1453 Dernei Bakan Mustafa Erin kendilerine verdii bu destekten dolay teekkürlerini ileten anne Ceylan Ylmaz, ailecek mutlu olduklarn söyledi.

itme cihazlar teknik sorumlusu Kübra Karagöz, Süleymann kullanaca cihazn iki parçadan olutuunu ifade ederek, bu cihaz olmadan Süleymann ses duymasnn mümkün olmadn söyledi. Karagöz, minik Süleymann rehabilitasyon merkezinde alaca eitimin ardndan konumaya da balayacan aktard.

Ana Sayfaya Git