İşitme engelliler Kur'an yarışında

Diyanet İşleri Başkanlığı Engelliler Koordinatörü ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından, işitme engellilere yönelik "Bizim Eller Kur'an Okuyor İşitme Engelliler Kur'an Okuma Yarışması" gerçekleştirildi.

Haberler 13.09.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kuran Kerim okuma yarmasna Sivas, Erzurum, Elaz, Gaziantep, anlurfa ve Diyarbakr illerinin katlm gerçekletirildi. Bölge yarmasna 10 bayan 4 erkek yarmac katld.

Müftülüün toplant salonunda düzenlenen yarmaya katlan Diyarbakr l Müftü Yardmcs Abdullah Ik, hayrl bir i için toplandklarn söyledi.

DERECE ALANLAR

Ik, itme engelli kardelerimizin kendi aralarndaki yarmada bölgesel olarak birinciyi seçeceiz. Bölgede birinci seçilen kardeimiz, Türkiye finaline katlacak. O finalde yararak, dereceye girmeye çalacak. Her salkl birey, bir engelli adaydr. mtihan vesilesi olmas hasebiyle insanlarn engelinin oluu eksiklik, noksanlk deildir. Aksine o engel, o insan bizden daha deerli klar. Allah rzasna kavuma çabas bizden çok daha az olsa bile Allah katnda bizim on katmz kadar makes bulur. çünkü Allah, bu kulunu bu engelle snamtr. Allah bazen canla, bazen malla, bazen evlatla snar. Bir imtihan dünyasndayz. Varlk yar içinde olacamz bir dünyada deiliz. dedi.

Dünya hayatn, imtihanlar Allah rzasna uygun bir ekilde baaryla geçebilme çabasnn olduu yer olarak nitelendiren Ik, sözlerini öyle tamamlad:

ALLAHIN RIZASINI ALMAK

Dünya, ahiretin tarlasdr. Bu tarlada ayamza diken de batacak gül de göreceiz. Dolaysyla her neyle karlayorsak ükür, hamt ve sabr bizim en büyük destekçimiz, en büyük azmz olursa inallah biz bu imtihanlardan baaryla geçebiliriz. Bu engel imtihanyla karlaan kardelerimiz de inallah Allahn raz olduu kullar olarak cennete girer, hep beraber peygamberimizin kevser havuzunda buluuruz. Bu ie sahip çkan, böyle bir yarmay tertip edenlere, bu konuda emei geçenlere teekkür ediyorum.

Daha sonra yarmclar, srasyla Kuran- Kerim okuyup,kendilerine yönetilen dini bilgileri cevapladlar. Yarmada dereceye giren iitme engelli Mikail Yldz, Nurcan Tohumcu ve Esin Zengim ümre ödülü kazanarak, Türkiye finalinde bölgeyi temsil edecek

Ana Sayfaya Git