İstasyon viyadüğü renklendi

Diyarbakır İstasyon Meydanı Viyadüğü yenilenip güçlendirildi

Haberler 12.02.2021 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Yeniehir ve Balar ilçesini birbirine balayan kentin ulam aks açsndan önemli bir yere sahip olan stasyon Viyadüünde balatlan güçlendirme ve yenileme çalmalar tamamland.

stasyon Güçlendirme ve Muhtelif Köprülerde Onarm i kapsamnda viyadüün 7 aksnda bulunan 14 kolonunda güçlendirme ilemleri yapld. çalmalarda 60 ton donat, 300 metreküp yüksek dayanml beton ve 4000 adet Q 26 filizi ile epoksi uygulamasyla güçlendirme yapld.

Ypranan kolon ve kiri balklar 350 metrekare tamir harcyla onaran Büyükehir Belediyesi, svama ilemlerinin ardndan viyadük altndaki tüm imalatlar boyatt. Yaya ve araç trafiinin güvenlii için 675 metre ferforce korkulukla deitiren ekipler, 450 metre oto korkuluk imalatn köprüye yerletirdi.

KÖPRÜ RENKLEND

Ypranan dilantasyon derzlerini 156 metre elostomer derziyle yenileyen Fen leri Daire Bakanl, yayalarn viyadüü daha rahat kullanmas için kaldrmlar geniletti. çalmalarda 675 metrekare bazalt ta kullanld.

Yaplan güçlendirme çalmalarnn ardndan Büyükehir Belediyesi, stasyon Viyadüün daha estetik görünmesini ve baland caddeyle uyumunu salamak için 19 adet Tip Test onayl Led Armatürlü aydnlatma direi dikti. Tamamlanan güçlendirme ve peyzaj çalmalarnn ardndan viyadük, araç ile vatandalarn hizmetine açld.

Ana Sayfaya Git