İşte Böyle Teslim Oldular

SİİRT'te, iki komando tugayı ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Pervari ilçesi Herekol dağında düzenlediği operasyonda teslim olan 2 PKK'lı terörist yaptıkları konuşmada, pişman olduklarını, teslim olmak için fırsat beklediklerini ve etraflarını saran güvenlik güçlerinin, "Teslim ol" çağrısına uyduklarını söyledi.

Haberler 20.06.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtte 4 PKKl kadnn ardndan 2 örgüt üyesi daha güvenlik güçlerine teslim olma anna ilikin görüntüleri basnla paylald.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Siirt 3. Komando Tugay Komutanl, rnak çakrsöüt Jandarma Komando Tugay Komutanl ve l Jandarma Komutanl unsurlarnca, Pervari ilçesinin Yazlca Herekol Danda, ehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker-01 Operasyonuna ilikin yeni görüntüler ortaya çkt.

Önceki gün bir örgüt üyesinin etkisiz hale getirildii, 6 PKKlnn güvenlik güçlerine teslim olduu operasyonda, 2 teröristin teslim olma an kask kameras tarafndan saniye saniye kaydedildi.

Basn mensuplaryla paylalan görüntülere göre, Teslim ol çars üzerine ellerini havaya kaldrarak gizlendikleri yerden çkan 2 terör örgüt mensubu, güvenlik güçlerinin, Örgüt tarafndan kandrlarak daa çkarldnz bildiriyor, piman olduunuzu iletiyorsunuz, doru mu? yönündeki sorusuna, evet yantn veriyor.

Bunun üzerine askerler örgüt mensuplarna, Bu saatten sonra devletin emniyeti altndasnz. Sizlere u saatten sonra herhangi bir zarar verilmeyecektir. ifadelerini kullanyor.

- Kaçmay düünmütüm ancak frsat bulamadm

Örgüt mensuplarndan biri teslim olduktan sonra askerlere yapt açklamada, örgütten birçok kez kaçmaya çaltn söyledi. Örgüte 1 Austos 2016 tarihinde Siirtin Eruh ilçesi krsalnda katldn ifade eden örgüt mensubu, unlar kaydetti: Katldktan bir hafta geçmeden Eruhta yaralandm. Tedavi için Suriyeye gönderildim. Suriyede tedavi olduktan sonra eylül ortalarnda yine buraya geldim.

Askerin, Sen örgütten kaçmak istiyor muydun, bunlarla birlikte kalma istein var myd? sorusu üzerine örgüt mensubu unlar dile getiriyor: Katlmm bile isteksiz olmutu. Zorla katlmtm. Daha önce de kaç kere kaçmay düünmütüm ancak frsat bulamadm. Baaramadm kaçmay.

- çok sayda silah ve yaam malzemesi bulundu

Öte yandan operasyonda PKKllarn kulland 2 snak ve 7 maarada, çok sayda silah, mühimmat ve yaam malzemesi ele geçirildi. Siirtin Pervari ilçesinin Yazlca Herekol Danda yürütülen, silahl HAlarn kullanld ehit Piyade Kurmay Albay Gökhan Peker-01 Operasyonunda önceki gün bir teröristin ölü ele geçirildii bildirilmi, operasyon kapsamnda 6 terör örgütü mensubunun silah ve mühimmat ile teslim olduu belirtilmiti. Valilikçe 6 örgüt mensubundan 4ünün teslim olma anna ilikin görüntü paylalmt.

Ana Sayfaya Git