İşte Diyarbakır, işte mili birlik

Diyarbakır'da mahşeri bir coşkuyla, Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı. 7'den 70'e onbinlerin katıldığı yürüyüşte, 250 metrelik dev Türk Bayrağı taşındı.15 Temmuz'da girişilen hain darbe girişiminin seney-i devriyesi nedeniyle Diyarbakır'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe özgü organize edilen etkinlikler kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Onbinlerin akın ettiği ve insan selinin oluştuğu yürüyüşte Diyarbakır bir kez daha tarih yazarken, 250 metre uzunluğundaki dev bayrak taşındı. 70 bin kişinin yürüyüşe katıldığı açıklandı.

Haberler 16.07.2017 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ömer BÜYÜKTMUR/M. Sddk BLGE/Tahir KARAKEç/M. Emin FDAN

DYARBAKIR-15 Temmuzda giriilen hain darbe giriiminin seney-i devriyesi nedeniyle Diyarbakrda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe özgü organize edilen etkinlikler kapsamnda Milli Birlik Yürüyüü gerçekletirdi. Onbinlerin akn ettii ve insan selinin olutuu yürüyüte Diyarbakr bir kez daha tarih yazarken, 250 metre uzunluundaki dev bayrak tand. 70 bin kiinin yürüyüe katld açkland.

DYARBAKIR SEL OLUP AKTI

Diyarbakrda 15 Temmuz darbe giriiminin yldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler büyük bir katlm çokusuyla devam ediyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamnda dün saat 18.30da Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde bumunan Medya Kavanda tarihi bir yürüyü balatld. Milli Birlik Yürüyüü ad verilen yürüyü güzergahnda geni güvenlik önlemleri alnrken, vatandalar günün erken saatlerinden itibaren arama noktalarnda arandktan sonra balama noktasnn bulunduu alana alnd.

EMNYETTEN ÖZEL EKP OLUTURULDU

Yürüyü için Diyarbakr Emniyet Müdürlüü tarafndan tamam siyah kyafet giyen özel bir koruma ekibi kuruldu. Terörle Mücadele ube Müdürlüünde görevli polislerden kurulan ekip, yürüyü güzergah boyunca sk güvenlik önlemleri ald. Yürüyüe Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, 7nci Kolordu Komutan Korgeneral Ali Demir, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, siyasi parti ve sivil toplum kurulu temsilcileri bata olmak üzere 7den 70e Diyarbakr akn ederek, katlm gösterdi.

70 BN K 250 METRELK BAYRAK

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü kaytlarna göre yaklak 70 bin kiinin katld tarihi Milli Birlik yürüyüünde vatandalar 250 metrelik dev bir Türk Bayra tad.

Protokolun ön safda kol kola olduu yürüyü srasnda ellerindeki Türk bayraklarn tayan vatandalar da sk sk Kahrolsun PKK, kahrolsun FETÖ, ehitler ölmez vatan bölünmez sloganlar att. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann konumasnn dinletildii yürüyüte sk sk tekbir getiren vatandalar, Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine slogan att. Uzun bir yürüyüün ardndan 15 Temmuz ehitler Parkna gelen vatandalar, buradaki demokrasi nöbetine katld.

Ana Sayfaya Git