İşte Salih Onbaşı’nın katili

Diyarbakır’daki Bağdere Jandarma Karakoluna araçla gelerek yol kontrolü yapan jandarma timlerine ateş açıp Onbaşı Salih Albayrak’ı şehit eden terörist 11 yıl sonra belirlendi. Yakalanan bir terörist, bu hain saldırıyı Orhan Figan adlı teröristin gerçekleştirdiğini itiraf edince terörist hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Teröristin asker ve polislerin şehit edildiği başka hain saldırılara katılmak suçundan ayrıca hükümlü olduğu öğrenildi.

Haberler 02.07.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan-Hazro lçeleri yol ayrmndaki Badere Jandarma Karakolu önünde 21 Haziran 2010 günü yol kontrolü yapan timlere araç içinden ate açan teröristler Onba Salih Albayrak ehit etmiti. 5 asker de yaralanmt.

Olay sonras kaçan teröristlerden bei Msr tarlasnda kstrlarak öldürülmütü. Saldrya katlan bir terörist ise gece karanlndan istifade ederek olay yerinden kaçmt. Terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan T.Ann itiraflaryla 11 yl önce gerçekleen hain saldrya katlan teröristin kimlii belirlendi. Terörist T.A ifadesinde, Bu saldrnn planlamasn ve kefini Zaza ve Reber kod adl teröristler yapt. Cudi kod adl terörist keif yapt. Yoldan sivil araçla geçerek karakolu kameraya kaydetti. Saldrya Rohat Urfa, Agit Siverek, Azat Semsur, Amed Dilhaz, Hogir Afrin ve Hayri kod adl teröristler katld. Kamera ile karakolu kayt altna alan Cudi ise saldrdan iki saat önce eylem yerinden kaçt. Saldrya katlan bu teröristlerin tamam öldürüldü. Saldrnn kefini yapan tim sorumlusu olan ve gerçek ismini bilmediim Cudi isimli teröristi görsem tehis edebilirim dedi.

CUD KOD ADLI 17 TERÖRST TESPT EDLD

Bu itiraf üzerine Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesindeki terörist arivinde Cudi kod adyla faaliyet yürüten 17 ayr terörist tespit edildi ve bunlarn tümü teslim olan T.Aya gösterildi. T.Ann 17 terörist arasndan tehis ettii Cudi kod adl kiinin Orhan Figan adl terörist olduu belirlendi. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca terörist hakknda iki kez arlatrlm müebbet ve 380 yl hapis istemiyle dava açld. ddianamede, Badere Jandarma Karakoluna saldr öncesinde sann keif yapt, kamera ile karakolu kayt altna aldktan sonra saldrnn gerçekletirildii bildirildi.

AIR CEZADA YARGILANACAK

Sann saldr günü ve saatinde olay yerinden kaçt belirtilmi olsa da, öldürülen be teröristle birlikte fikir ve eylem birlii içinde hareket ettii kaydedildi. Teröristin yarglanmasna önümüzdeki günlerde Ar Ceza Mahkemesinde balanacak.

7 EHDN DAHA KATL çIKTI

Terörist Orhan Figann Diyarbakrda 2008 ylnda da polis servis aracn tarayp Duran Karabua, Adem Seyfiolu, Ahmet Klçarslan, Ramazan Tavanc, Vedat Ulu adl polislerin ehit edildii, 25 polisin yaralandn hain saldr ile ayn yl Licedeki Kayack Karakoluna saldr düzenleyip smail Uygun ile Fevzi Güngör adl askerleri ehit ettii, 10 askeri yaralad örenildi. Teröristin bu saldrlar nedeniyle 8 kez arlatrlm müebbet, 746 yl hapisle cezalandrld ve bu cezasnn Yargtay tarafndan onanarak kesinletii belirlendi.

Ana Sayfaya Git