İşte yeşile saygı bu!

Kayapınar Belediyesi “işte yeşile saygı bu” dedirten bir uygulamayla, 25 yıllık ağaçlar sökülerek, zarar görmeden yeni yerlerine dikti.

Haberler 21.05.2022 - 01:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde, ehir trafiini rahatlamak için yaplan yol güzergahnda bulunan 25 yllk aaçlar ite yeile sayg bu dedirten bir uygulamayla, 150 aaça, zarar verilmeden yerinden söküldü. Sökülen aaçlar yeni yerlerine dikilecek.

Diyarbakrn kanayan sorunlarnn banda gelen ehir trafiini bir ölçüde rahatlamak üzere Merkez Kayapnar Belediyesi, Mahabad Bulvarndan Tekel ve Mastfro Caddesine doru 1 kilometre uzunluunda 20 metre geniliinde yeni bir imar yolu çalmas balatt.

TE YELE SAYGI

Belediye ekipleri dün Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakanvekili Arif Karamann gözetiminde, yol güzergahnda bulunan 25 yllk 150 aaç, ite yeile sayg bu dedirten bir uygulamayla, zarar verilmeden söküldü. Aaçlar bilahare , yeni yerine dikilecek.

25 YILLIK AAçLAR

çalmalar titizlikle takip eden Bakanvekili Karaman, her zaman doa, aaç ve çevre dostu bir belediye anlay ile hizmet verdiklerini, ilçeye kazandrdklar ve kazandrmaya devam ettikleri yeil alanlarn da bu anlayn en önemli göstergesi olduunu söyledi.

Karaman, öyle konutu:

EHRN TRAF çN

Belediye olarak ilçede birçok yeil alana sahibiz. Yeni imar yollar açldnda da yeil alanlar kaybetmekten ziyade ilçeye daha çok yeil alan kazandrmak hedefindeyiz. lçemiz snrlar içerisinde imar uygulamasndan önce dikilen, Medya Mahallemizin snrlar içerisinde yer alan eski tekel tütün fabrikas arazisinin bulunduu alanda 20-25 ya aralnda olan 150 aacmz bulunmaktadr. Yeni imar yolu ile Mahabbad Bulvarnn arkasndaki 1500 konutun ulam salanarak, bölgedeki trafik ak da rahatlayacaktr.

UYGUN YERLERE DKLECEK

Doa dostu belediye olarak bu yolu açarken aaçlara zarar vermeden yerlerinden söküp, Park 75te uygun alana dikeceklerini bildiren Karaman, bu ekilde çalmalarn sürdüreceklerini kaydetti.

Karaman, Bu ilk deneyimimizden inallah olumlu sonuç alacaz. Park 75e dikeceimiz bu aaçlar çevre ve ziraat mühendislerimizin gözetiminde annda sulamas ve bakm yaplacak. Yaklak 1 hafta içinde bu aaçlar söktükten sonra yolun alt yapsn tamamlayarak, yolu vatandamzn hizmetine sunacaz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git