İşten çıkarıldılar

Diyarbakır'da 100'e yakın işçinin çalıştığı tekstil fabrikasında 4 işçi korona virüse yakalandı. Fabrika çalışanları, işletmenin herhangi bir tedbir almadan faaliyetine devam etmesi üzerine iş bırakıp hastanenin yolunu tuttu. Korona virüs testi yaptırmak için hastaneye giden işçilerden 8'i, cep telefonlarına gelen mesajla işten çıkarıldığını öğrendi. Neye uğradıklarını şaşıran işçiler, mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.

Haberler 25.06.2020 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir tekstil fabrikasnda 4 içinin korona virüs testi pozitif çkt. 100e yakn içi, temas halinde olduklar gerekçesiyle iddiaya göre iletmeden test yaplmasn ve faaliyetlerinin durdurulmas istedi. letme yetkilileri, iddiaya göre faaliyetlerin durdurulmayacan ve hastaneye izinsiz gidenlerin iten çkarlacan bildirdi. Bu duruma tepki gösteren çalanlar, ilerini brakp test yaptrmak için toplu halde hastanenin önüne geldi. Dün korona virüs testi yaptrmak için hastaneye gelen içilerden 8inin iine son verildi. ten çkarldklarn cep telefonlarna gelen mesajla örenen içilerin dünyas balarna ykld.

Fabrika çalyor açk durumda

ten çkarlan içilerden Mürsel çalr, fabrikann faaliyetinin devam ettiini öne sürerek, kendilerinin iten çkarldn söyledi. çalr, 6 vaka çkt, biz bu artlar altnda çalamayz dedik, test yapmaya gidelim dedik onar aldr etmedi. Biz de i çk test yapmaya gittik, teste gittiimizde iten çkarldmz örendik. Dün haberimiz olmadan çkmz vermiler, 29. maddeye göre iten çkartmlar, bizde aratrdk, 29. madde yüz kzartc madde olduunu örendik. Kesinlikle yüz kzartc herhangi bir ey yapmadk, ne kimseyi darp ettik ne hakaret ettik ne de bir temasta bulunduk. uan 8 kii iten çkartlm. Korona virüs testi pozitif olan arkadalar, tekstilde uan çalmaya devam ediyor. Kesin bilgi aldk, çalan arkadalar bize haber verdi, fabrika çalyor açk durumda, insanlarn saln hiçe saylyor dedi.

ten çkarldn gelen mesajla örendim

Fabrika çalanlarndan Mehmet Meneke de iten çkarldn telefonuna gelen mesajla örendiini söyledi. Meneke, Dün i yerinde korona virüs çkt, bu artlarda çalmayacamz i yerine bildirdik, onlar ise bize test yapmayacan söylediler. Biz de hastaneye geldik, oradan eve giderken bana mesaj geldi, SGKdan 29. maddeye göre iten çkarlmz denildi. 29. madde yüzünden ben isizlik ma alamyorum, devletin herhangi bir yerinde yardm talep edemiyorum. çocuklarm iten çktm bilmiyor, uan 5 parasz maamzda yatmam, avukatlk durumumuz var, avukata verecek paramz dahi yok. Devlet yetkililerden yardm talep ediyoruz, yasak olmasna ramen tazminat vermemek için bizi 29. maddeyi öne sürerek iten çkardlar. 4 çocuumla birlikte 6 kiiyiz, gariban bir insan olarak hakkm versinler. çkartabilirler, tazminatm versinler, isizlik ma alaym zor süreçte 29. maddeden dolay hiçbir ey yapamyoruz. Cumhurbakanmzdan yardm talep ediyoruz diye konutu.

Fabrika yetkilileri ise hiç kimseyi iten çkarmadklarn belirterek, iletmenin ise kapal olduunu savundu.

Ana Sayfaya Git