İstihdam Yaratacağız!

Sur ilçesindeki esnaf için devlet desteğiyle 379 dönümlük arazi üzerinde kurulacak Surkent Toptancılar Sitesi sayesinde 5 bini aşkın kişi istihdam edilecek

Haberler 20.07.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SDER Bakan Ylmaz Projemizle en az 5 bin kiiye istihdam salanacak. Diyarbakr üreten bir ehir haline gelecek. En önemlisi bu terörün önüne vurulan en büyük darbedir

Diyarbakrda Sur Adamlar ve Toptanclar Derneinin (SDER) giriimleriyle kurulacak Surkent Toptanclar Sitesi sayesinde 5 bini akn kiinin istihdam edilecei bildirildi.

SÖZ ve Uzay yayn grubunu ziyaret ederek Genel Yayn Yönetmenimiz Ömer Büyüktimurla görüen Ylmaz SDERin yürüttüü çalmalar hakknda bilgi verdi. Ylmaz, Sur ilçesinde yaanan çukur siyasetinden dolay madur olan esnaf ile SDER çats altnda bir araya geldiklerini belirterek, toptanc esnaf ile yeni ticaret alanlar oluturmay istediklerini söyledi.

SURDA YAANANLAR

Sur ilçesinde PKK terör örgütünün neden olduu yaralarn sarlmas ve birlik ve beraberlik için mücadele ettiklerini kaydeden Ylmaz, Sur ilçesi esnaf için devlet desteiyle 379 dönümlük arazi üzerinde Surkent Toptanclar Sitesi kurulacan belirtti.

Ylmaz, öyle konutu: Projemizle en az 5 bin kiiye istihdam salanacak. Diyarbakr, üreten bir ehir haline gelecek. En önemlisi bu, terörün önüne vurulan en büyük darbedir. Terör sadece PKK terörü deil, hrszlk, uyuturucu, kapkaç da bir terördür. sizlikten dolay 10 lira için çocuklar polislerimize ta atyorsa, 5 lira için kapkaç yapp bu yollara itiliyorsa inanyorum ki bu isizliktendir. SDERin projesi hayata geçerse bu, teröre atlan tokatlardan birisi olacak.

STHDAM YARATMAK

Devletin desteiyle yapacaklar sitenin istihdama büyük katk salayacan aktaran Ylmaz, sitede 442 i yerinin bulunacan, sitenin havaliman ve otogara yakn olmas dolaysyla il dndan gelecek müterilerine büyük kolaylk salayacan dile getirdi.

HAZIRLANAN PROJE

Ylmaz, konumasn öyle sürdürdü: Ayakkab, hrdavat, züccaciye, tuhafiye, kozmetik, ev tekstili, iç, çocuk ve büyük giyimi gibi sektörlerde hizmet vereceiz. Devletimiz bize bütün kaplar açt. Sur esnafna efkatli kolunu uzatt. Rabbim devletimize zeval vermesin. Yer yapmak için devletimiz hazine arazisini bize bedelsiz verdi. Burann yapmn TOK üstlendi. 8 yl taksitle esnaf burada kendisine yer alacak. Yaanan terör olaylarnda dolay esnafmz maduriyet yaad. Tek gözlü bir oda bile alamayacak durumdaydlar. Devletimizin yardmyla bunlar yaplyor. Bunun için Cumhurbakanmz ve devlet büyüklerimizi teekkür ediyorum. Gültekin de hakknda bilgi vererek, ziyaretten duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Ana Sayfaya Git