İstiklalimizi Taçlandırdık

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi karşısında sergilenen milli şahlanışla istiklal kaçlandırıldı. Diyarbakır'daki farklı STK'lar günün önemine dair yaptıkları açıklamada, "Milli iradenin üzerinde hiç bir irade kabul edilemez" dedi.

Haberler 15.07.2017 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bugün yüzyln en kanl ama baarszlkla sonuçlanan, milli iradenin galip geldii 15 Temmuzdaki darbe giriimi seney-i devriyesini tamamlarken, bugün Diyarbakrda bir dizi etkinlikler yaplacak. Demokrasi nöbeti ve halk yürüyüünün yaplaca 15 Temmuzla ilgili basn açklamalar da dün gün boyu devam etti.

MLL RADENN ÖVÜLMES

Anadolu Aslanlar adamlar Denei (ASKON) Diyarbakr ubesi Bakan Aydn Altaç, Fetullahç Terör Örgütü tarafndan, 15 Temmuz 2016, tarihinde gerçekletirilmek istenen Darbe giriiminin yl dönümü münasebeti ile bir açklama yapt.

Laz, çerkezi, Kürdü ve Türkü ile Milletin 15 Temmuz günü büyük ve ac bir demokrasi snavndan baaryla geçip, bundan önce yaanan darbelerin aksine, devletine sahip çktn belirten Altaç, millet iradesinden baka iradeyi tanmayacaklarn söyledi. Altaç Ülkemizin birliini, bütünlüünü ve huzurunu tehdit edecek bu tür kii ve teebbüslerle mücadelemize devam edeceimizi belirtmek istiyoruz.Bu gibi olaylarn tekrarlarnn yaanmamas için hep beraber Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann, hükümetimizin yannda olduumuzu ve 79 Milyon vatandamz ile birlikte dimdik ayakta olduumuzu belirtiyoruz. Allahn izni ile bundan sonra Türkiyede hiçbir zaman darbeye tevessül olamayacaktr dedi.

MÜSLÜMANLIK ADI ALTINDA SÖMÜRGECLK

Anadolu Gençlik Dernei (AGD) Diyarbakr l Bakan Abdurrahman Ergin, FETÖnun dershaneleri ile özel okullarnda Müslümanlk ad altnda sömürgeci fikirler alandn kaydetti. Ergin, unlar kaydetti: Vatikan ve Telaviv sevgisi alanm, Washington ve Brüksele hayran nesiller yetitirilmitir. Allah indinde tek din slamdr hakikatinin üzeri örtülmek istenmitir. Üç brahimi din, üç semavi din, Hristiyan ve Yahudilerle amentüde ittifakmz var gibi safsatalar sürekli tekrar edilmitir. Ülkenin, içi bo cümlelere, kutuplamaya, nefret diline ve yeni yeni maduriyetler oluturmaya deil, birbirimizle kardelii yeniden tesis etmeye, sevgi balar oluturmaya, hakszlklar gidermeye, yaralar sarmaya ihtiyac var. Ergin, Allah bu milleti Siyonist srailin, rkç emperyalizmin ve onlarn vicdansz kuklalarnn errinden korusun. ifadesini kulland.

15 TEMMUZ GAL GRMYD

Hukuki Aratrmalar Derneince (HUDER) yaplan açklamada bu ihanetin bir iktidar deitirme kast ile yaplmam, bir igal için yaplm olduu bildirildi. Açklamada u ifadelere yer verildi: 15 Temmuz teebbüsü seçimlerle iktidar deitirme imkann elde edemeyeceine inanan emperyalist güçlerin maalar eliyle gerçekletirilen bir kalkmadr, bir igal ve parçalama operasyonudur. Gösü iman dolu milletimiz tarihte belki de ilk defa böyle vahi bir teebbüse sessiz kalmam cesaret ve kararllkla kar koymutur. Öncelikle devletlerine, liderlerine , ehirlerine, kasabalarna, köylerine, alarna ve namuslarna kast eden bu hain kukla darbecilere kar cann ortaya koyarak geçit vermemitir. Milletimizin göstermi olduu bu kahramanl gören hain, kukla darbeci ve destekçileri unu bilmeliler ki bu millette bu iman olduu sürece hiçbir zaman baarl olmayacaklardr.

HANETLERN EN BÜYÜÜ VE ACIMASIZI

Saadet Partisi Diyarbakr l Bakan Fesih Bozan, 15 Temmuz hain darbe giriiminin son dönemlerde kar karya kaldmz ihanetlerin en büyüü ve acmaszca olduunu söyledi. ç ve d ihanet ebekelerine ramen, milletin sahip olduu iman ateinin hiçbir zaman söndürülemeyeceini belirten Bozan, darbeye teebbüs eden, kanl FETÖ cunta hareketinin içinde yer alan, milletine kurun skan, meclisine bomba atan canilerden hesap sorulacan ve en ar ekilde cezalandrlacan ifade etti.

Türkiyede bugüne kadar, engellenenleri saymasak 6 tane darbe yapldn anmsatan Bozan öyle konutu: Bu gibi darbelere maruz kalmamak için, topraklarmz üzerindeki yabanc üsleri kaldrmamz, yerli üretime dayal güçlü bir ekonomiye sahip olmamz ve inanç deerlerimiz etrafnda kenetlenerek birlik ve beraberliimizi salam olmalyz. 15 Temmuz darbesinde yaananlar göstermitir ki, darbelerin ana üssü, ABD elçilikleri ve ncirlik Hava üssüdür. Dolaysyla, slam Birliini oluturulmas ve ABD elçilik ve üslerinin ciddi olarak takip edilmesi gerekir.

Ana Sayfaya Git