İstismara 25 yıl!

Diyarbakır'da 2016 yılında, terk edilmiş bir binada 10 yaşındaki erkek çocuğa cinsel istismarda bulunurken, mağdurun bağırması üzerine orada bulunan 2 tinercinin döverek engellediği övdüğü 26 yaşındaki Ali Küznek 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'Cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberler 25.08.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar lçesinde 2 Ekim 2016 günü meydana gelen olayda; evlerinin bulunduu sokakta arkadalar ile oynayan 10 yandaki M.K., ayn mahallede oturan Ali Küznek tarafndan zorla terk edilmi bir binaya götürüldü. çocuun azn kapatp, sürükleyerek bo binaya götüren üpheli, elbiselerini çkard madura cinsel istismarda bulunmaya balad. üphelinin bir an elini azndan çekmesini frsat bilen madur, çlk atarak yardm istedi. Bu srada terk edilmi binada bulunan ve kimlii tespit edilemeyen 2 tinerci, cinsel istismarn yaand odaya geldi. Küznekin küçük çocua cinsel istismarda bulunduunu gören tinerciler, üpheliyi yakalayp döverken, kargaadan yararlanan madur kaçarak, olay yerini terk etti. Eve giden madurun olay ailesine anlatmas üzerine gözaltna alnan Ali Küznek, tutuklanrken, olayla ilgili soruturma balatld.

SAVCI: çOCUK çILIK ATINCA TNERCLER GELD

Soruturmann tamamlanmasnn ardndan hazrlanan iddianamede, Ali Küznekin çocuun nitelikli cinsel istismar ve Cinsel amaçla çocuu hürriyetinden yoksun brakma suçlarndan 18 yldan 43 yla kadar hapisle cezalandrlmas istendi. ddianamede, üphelinin, madurun kolunu skca tuttuu ve dier eliyle de azn kapatp, sürükleyerek ykk binaya götürdüü belirtildi. üphelinin elbiselerini çkard madura yaklak 5 dakika cinsel istismarda bulunduunu belirten savc, bu srada barmamas için bir eliyle küçük çocuun azn kapattn kaydeti. Küznekin bir ara elini azndan çekmesi üzerine madurun çlk atarak, yardm istediini ifade eden savc, kimlii tespit edilmeyen tinerci gençlerin çocuun sesini duyarak olay yerine geldiini kaydetti. Madurun yaanan kargaadan yararlanarak kaçtn ve eve gittiini belirten savc, daha sonra yakalanan üphelinin suçlamay kabul etmediini belirtti.

TNERCLER FTRA ATTI SAVUNMASI

ddianamenin kabul edilmesinin ardndan tutuklu sank Ali Küznekin yarglamas Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde yapld. fadesi alnan sank Ali Küznek, suçlamay kabul etmediini belirterek, Ben sabah ie gider akam paydos ederim. Akam saatlerine kadar kalem satp, çalyorum. Olay günü eve giderken yolda tinerciler önümü kesip para istediler. Para vermeyince, tinerciler bana iftira etti.

ALE VE çOCUK MAHKEMEDE KAYETç OLMADI

Madurun babas ve annesi sanktan ikayetçi olmadklarn belirtirken, ifadesi alnan madur M.K. ise, olay günü arkadalar ile sokakta oyun oynadn belirterek öyle dedi:

Daha sonra Ali yanmza geldi. Hiçbir ey söylemeden beni kolumdan skca tuttu. Bir eliyle azm kapatt. Zorla, sürükleyerek beni götürdü. Mahalledeki ykk eski binalarn olduu yere gittik. Beni zorla binann içine soktu. Sonra cinsel istismarda bulundu. Elini azmdan çekince bardm. Sonra tinerciler barmam duyup içeri geldi. Aliye saldrp, dövdüler. O anda kaçarak eve gittim. ikayetçi deilim.

DAHA ÖNCE EZBERLETLM GB

Mahkeme, madurun terk edilmi binaya götürüldüü srada sokakta oyun oynad 4 çocuun ifadesine de bavurdu. Tank olarak ifadesi alnan çocuklar, daha önce verdikleri polis ifadesinin aksine herhangi birey görmediklerini ve duymadklarn söyledi. Mahkeme heyeti, çocuklarn ifadelerdeki çelikinin giderilmesi için sorulan soruya ayn cevaplar vermesi üzerine durumu tutanaa, Tank yerine alndnda, daha önce ezberlenmi gibi kendisine sorulmadan ezbere ifade verdii görülmütür diye geçirdi.

Kararn açklayan mahkeme, sank Ali Küzneki çocuun nitelikli cinsel istismar ve Kiiyi hürriyetinden yoksun klma suçlarndan 30 yl hapis cezasna çarptrd. Sann durumada olumsuz bir tutum ve davrannn görülmemesini hafifletici neden kabul eden mahkeme, verilen cezay 25 yla indirip, tutukluluk halinin devamna karar verdi.

MADURUN ALES LE SANIIN ANLAMASI

Gerekçeli kararda, 10 yandaki çocuun sana iftira atmasn gerektirecek bir husumeti bulunmadn belirten mahkeme, madurun ya itibari ile artk cinselliin farkndalna varmaya balam bir yata olduunu kaydetti. Madurun hiç olmam, kendisini de utandracak, hayal ürünü beyanlarda bulunma yann üstünde bir ya grubuna erdii ifade edilen kararda öyle denildi:

çocuun soruturma aamasnda verdii ifade ile mahkeme beyanlar arasnda bir çeliki yoktur. Madur, cinsel saldrdan sonra oturmakta zorlanmtr. Madur, tinercilerin olay yerine gelmesi ile sann elinden kurtulduunu söylemitir. Madurla oyun oynayan çocuklar, soruturma srasnda sann maduru kolundan tutarak götürdüklerini açkça söylemilerdir. Her ne kadar yarglama aamasnda ifadelerinde deiiklikler görülmü ise de, bunun madurun ailesi ile sann anlamas sonucunda çocuklara öretilen ifadeler olduu kansna varlmtr. Tank çocuklarn mahkememizde ifade veri biçimleri nedeniyle ilk ifadelerine itibar edilmitir.

Ana Sayfaya Git