İstismara İyi Hal mi

Diyarbakır’ın Dicle İlçesi'nde, geçen yıl ağabeyinin 13 yaşındaki baldızı E.B.'ye cami bahçesinde cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla hakkında 4 yıldan 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açalın 20 yaşındaki U.K., alt sınırdan 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Eylemin zincirleme gerçekleştiğinin tespit edilememesi nedeniyle ceza artırımı yapmayan mahkeme, duruşmada olumsuz bir tutum ve davranışı görülmediği için sanığın cezasını 6 yıl 8 aya indirdi.

Haberler 10.09.2017 - 14:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Dicle lçesinde, geçen yl aabeyinin 13 yandaki baldz E.B.ye cami bahçesinde cinsel istismarda bulunduu iddiasyla hakknda 4 yldan 14 yla kadar hapis istemiyle dava açaln 20 yandaki U.K., alt snrdan 8 yl hapis cezasna çarptrld. Eylemin zincirleme gerçekletiinin tespit edilememesi nedeniyle ceza artrm yapmayan mahkeme, durumada olumsuz bir tutum ve davran görülmedii için sann cezasn 6 yl 8 aya indirdi.

Dicle lçesine bal bir köyde ailesi ile birlikte yaayan E.B., 4 Temmuz 2016 günü jandarma karakoluna bavurarak, köylerindeki caminin bahçesinde U.K. adl kiinin cinsel istismarna maruz kaldn iddia etti. Küçük kzn ikayeti üzerine olayla ilgili soruturma balatlrken, gözaltna alnan üpheli U.K. ifadesinin ardndan serbest brakld. Soruturma kapsamnda ifadesi alnan madurun psikolojik destek almas gerektii tespit edilirken, küçük madurun, üpheli U.K.nun aabeyinin baldz olduu örenildi.

RUHSAL OLARAK KENDN SAVUNABLECEK DURUMDA RAPORU

Soruturma kapsamnda çocuk Hastalklar Hastanesine sevk edilen madurun, cinsel istismar olaynda ruhsal olarak kendini savunabilecek durumda olduu, ancak urad cinsel istismar sonras ruh salnn bozulduunun tespit edildii belirtildi. Delillerin toplanmasnn ardndan soruturmay tamamlayan savclk, U.K., hakknda Zincirleme ekilde çocuun cinsel istismar suçundan 4 yldan 14 yla kadar hapis istemiyle iddianame hazrlad. ddianamenin kabul edilmesinin ardndan sank U.K.nin tutuksuz yarglamas Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde yapld. fadesi alnan U.K.,madurun 3 ay önce kendisine arkadalk teklif ettiini belirterek, Teklifi kabul etmedim. Olaydan bir gün önce beni cami bahçesine çard. Kuzenim ile birlikte cami bahçesine gittiimizde madur bekliyordu. Madura, Peimi brak, ben evleniyorum dedim. Camiden ayrlrken bana Senin bana bir olay getiririm eklinde sözler söyledi. Ben oradan uzaklatm. 2 gün sonra karakola getirilince olay örendim. Madur ile zorla ilikiye girmedim. Ben madurun arkada ile sevgiliydim. Madur da beni seviyordu. Ben onu sevmediim için bana iftira att. Beni zorla camiye çard dedi.

PSKOLOJM BOZULDU

Madur E.B. ise, sank ile 2 ay önceden tantn belirterek, Ben san telefonla aradm. Telefonda benimle bulumay teklif etti. Ben telefonla görümek istedim. Ancak, bana söyleyecei eylerin çok önemli olduunu, telefonda söyleyemeyeceini söyledi. Bunun üzerine Camii bahçesinde bulutuk. Abdest alma yerinde tiörtümü çkarmak istedi, buna izin vermedim ama engel olamadm. Burada Seni seviyorum diyerek cinsel istismarda bulundu. Ben barmaya balaynca, kuzeni duvarn üstüne çkarak bize bakt. Sana, Yazktr ne yapyorsun? dedi ve gitti. Sank daha sonra oradan ayrld. Eve gidip olay aileme anlattm. Olay nedeniyle psikolojim bozuldu dedi.

KIZIMIZIN SALII YERNE GELSN

Madurun babas A.B. ve annesi H.B. de, sank hakknda ikayetçi olduklarn belirterek, Kzmz cinsel saldrya uradn söyledi. Bunun üzerine ikayetçi olduk. Kzmzn psikolojisi bozuldu. Sürekli ilaç kullanyor. Kardelerine ve bize kötü davranyor. Devletimizin bu ie bir çare bulmasn istiyoruz. Psikolojik yardm yaplmasn istiyoruz. Devlet yurdunda kalmasna da razyz. Yeter ki sal yerine gelsin ve mutlu olsun. Olay nedeniyle 6 bin lira maddi zararmz vardr dediler.

MAHKEMEDE OLUMSUZ BR DAVRANII GÖRÜLMED çN NDRM

Kararn açklayan mahkeme, sank U.K.yi çocuun cinsel istismar suçundan alt snrdan 8 yl hapis cezasna çarptrd. Eylemin birden fazla kez ilendiinin sabit olmamas nedeniyle ceza artrm yapmayan mahkeme, sann durumada olumsuz bir tutum ve davran görülmedii için yi hal indirimi uygulayarak cezay 6 yl 8 aya indirdi.

Mahkeme gerekçeli kararnda, sann olay tarihinde 13 yandaki madura kar Cinsel istismar suçunu iledii, öpüme eyleminin sarkntlk snrlarn aan nitelikte bir cinsel istismar eylemi olduu belirtildi. Sann eylemini birden çok kez gerçekletirdii yönünde kuku snrlarn aan bir delil bulunamadn belirten mahkeme, zincirleme suç hükümlerinin uygulanmadn kaydetti. Mahkeme, sann tutuklanmasna karar vermedi.

Ana Sayfaya Git