İstismarcı açığa alınsın

Dicle'de bir okulda cinsel taciz ve istismara uğrayan 7 çocuk için etkin bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini belirten Eğitim Sen Diyarbakır 3 Nolu Şubesi, başta D.B’nin açığa alınması olmak üzere gerekli bütün tedbirlerin alınmasını istedi.

Haberler 14.10.2021 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Eitim ve Bilim Emekçileri Sendikas (Eitim Sen) Diyarbakr 3 Nolu ubesi, Dicle ilçesinde bir ilköretim okulunda snf öretmeni D.B. tarafndan 7 örenciye cinsel istismarda bulunulmasna ilikin basn açklamas yapt. D.Bnin, çok sayda örenciye kar istismarda bulunduuna dair Dicle Eitim Sen Temsilciliine gelen bilgiler ile aileler ile görüüldüünün belirtildii açklamada, Aileler, 8 yldr ayn okulda öretmenlik yapan D.B.nin cinsel istismara maruz brakt örencileri, tehdit ve antajla korkuttuu, olay örtbas ettirmeye çaltn bizlere aktardlar. Sistematik cinsel istismar, yaklak bir hafta önce cinsel tacize tank olan örencinin, olay aabeyine anlatmasyla olay ortaya çkt. çocuun abisinin istismar örenmesiyle okula gittii ve öretmeni darp ettii anlatlm ve sonrasnda olay jandarmaya intikal etmitir denildi.

VELLERN ANLATIMLARI

Velilerin görülerine ise açklamada u ekilde yer verildi: Jandarma bizleri arad çocuklarmzn yanna gittik, o esnada öretmen (D.B) bizleri arayarak gelin çocuklarnzla konuun, benim adm lekelemesinler dedi. Bunun üzerine karakola giderek, çocuklarmza neden böyle eyler söylüyorsunuz, yanl anlalma var. çocuklarmza yanl anlamsnz dedik. çocuklarmz bunun üzerine bize kzd ve neler yaadmz bilmiyorsunuz dediler. Ama küçük olduklar için, çocuklarmza inanmayarak ilkin ikyetimizi geri çektik, daha sonra yllar önce istismara maruz kalm, u an büyümü olan çocuklar da bizlere ayn eyleri anlatnca ikyetimizi geri çektiimize piman olduk.

4 YILDIR YAANIYOR

Daha sonra aileler olarak birbirimizle görüüp, çocuklarmzn arkasnda durup onlarn bize, siz bilmiyorsunuz neler yaptklarn, neden ikyetçi olmuyorsunuz sorularyla birlikte, ertesi gün savcla gittik. Kesinlikle ikyetçi olduumuzu söyledik. lk ifademizin deitirilemeyeceini, bu ifadenin geçerli olaca cevabn alnca, biz bunu kabul etmeyeceimizi onlara bildirdik. Bu konuda sonuna kadar çocuklarmzn yannda olacamz ve çocuklarmza inandmz söyledik. Aileler olarak olay aratrnca bu olaylarn 4 yldr var olduunu ama eski okul müdürünün olayn üzerini örtmeye çaltn örendik. Savclktayken kadn pedagog yok denilerek erkek pedagogla ifadeler alnsn dendi, biz de bunun salkl olmadn söyledik.

FADELER ALINDI

Ailelerin tek taleplerinin bu dosyann kapatlmasna izin verilmemesi olduunun ifade edildii açklamada, Aileler D.B.nin yarglanmasn ve görevden alnmasn istediklerini söylediler. Görev yeri deiiklii olursa, baka çocuklarn da kendi çocuklar gibi istismara uramamas için yarg sürecini takip edeceklerini aktardlar. Dün çocuklar Diyarbakrda kadn pedagog eliinde ifadelerinin alndn aktardlar diye belirtildi.

ALELERN YANINDAYIZ

Açklamann devamnda, Eitim Sen 3 nolu ube olarak bu taciz ve istismar olayn kapatmak isteyen çevreleri uyarmak istiyoruz. çocuklara ve kadnlara yönelik her türlü taciz ve istismar olayn temsil eden zihniyetin karsnda olduumuzu ve bunun için de gerekli mücadeleyi vereceimizi belirtmek istiyoruz. Ayrca bu taciz ve istismar olay yaayan ailelerin yannda olduumuzu onlara bata hukuki olmak üzere gerekli dayanmay ve destei sürdüreceimizi kamuoyuna belirtmek istiyoruz Bir dier husus da etkin bir soruturmann yürütülmesi ve olayn bütün boyutlaryla aça çkarlmas için bata D.Bnin aça alnmas olmak üzere gerekli bütün tedbirlerin alnmasn sorumlulardan ve yetkililerden talep ediyoruz. Aksi halde bu tür olaylarn yaanmas ne yazk ki son olmayacak ve bunun sorumlusu da görevini yapmayan yetkililer olacaktr ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfaya Git