İttihad: kınıyoruz!

Alimler ve Medreseler Birliğinden Macron'un İslam karşıtı eylemlerine kınama

Haberler 29.10.2020 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alimler ve Medreseler Birlii (TTHAD), Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macronun, slam peygamberi Hazreti Muhammedi hedef alan karikatürleri savunmasna ve slam kart açklamalarna tepki gösterdi.

TTHAD tarafndan yaplan yazl açklamada, Avrupann slama ve Müslümanlara olan kin ve öfkesini slam peygamberi Hazreti Muhammede hakarette bulunarak ortaya koyduu belirtildi.

Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macronun slam iddet ile eletirerek irenç bir giriim balatt aktarlan açklamada, Müslümanlarn kutsallarna saldrda bulunduu bildirildi.

Açklamada, u ifadelere yer verildi:

SLAM KARITI EYLEMLER KINADI

Alemlere rahmet olarak gönderilen yüce Rabbimizden ald vahiy ilacyla, kendi zamannda olduu gibi günümüzde de insanln tüm sorun ve skntlarna çare olan sevgili Peygamberimiz, doumundan kyamete kadar daima var olacak bir nurdur. Bu nur ne kafirlerin dümanl ne de Müslümanlarn sessizliiyle sönecek deildir. Allah, kyamete kadar Kuran- Kerimi muhafaza edecei gibi kitabnn mübellii olan Resulünün izzetini de koruyacaktr. Ahirette ise habibinin ahs manevisine eziyet eden tüm zalimleri elim bir azapla cezalandracaktr.

Müslümanlarn Kuran- Kerimden sonra sorumlu olduu en deerli ve en önemli meselenin slam peygamberi Hazreti Muhammed olduu aktarlan açklamada, Bata Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinin bu küstah tutumu asla karlksz kalmamaldr. Dünyann her yerinde bulunan her bir Müslüman, yüzyla akn bir süredir bizlerin kan üzerinden büyüyen, varlklarn bizlerin yokluu üzerine bina eden bu ülkelere kar bir tutum almakla yükümlüdür. Bata ekonomik boykot olmak üzere bu devletlere kar her türlü tepkiyi göstermeli, vatandalarnn tez zamanda slamla müerref olmalar ve slam dininin iddet deil rahmet dini olduunu örenmeleri için ciddi çalma içerisine girmeyiz. deerlendirmesinde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git