Izgaralar temizlendi

DİSKİ ekipleri yağmur suyu ızgaralarını olası su baskınlarına karşı temizliyor

Haberler 09.05.2022 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürlüü, olas su birikintileri ve basknlarna kar, yol ile yaplarn zarar görmemesi için yamur suyu zgara hatlarnda çalma yürüttü.

DSK, kent genelinde kanalizasyon, yamur suyu ve içme suyu ebeke hatlarnda meydana gelen arzalara annda müdahale ediyor.

Meteoroloji kaynaklarnn kent merkezinde saanak ya uyars üzerine harekete geçen DSK, Yeniehir, Balar, Kayapnar ve Sur ilçelerinde riskli olarak belirledii noktalarda bulunan yamur suyu zgara hatlarnda çalma yürüttü.

YAMUR SULARI GÖLET OLMASIN

Olas su birikintisi ve basknlarn önüne geçmek için kombine ve vidanjör araçlaryla arzalara müdahale eden ekipler, vidanjör araçlarnn desteiyle tkanklklar ksa sürede gidererek yamur suyu zgara sistemlerinin yeniden sorunsuz ekilde çalmasn salad.

Kent merkezinde riskli alanlarda araç ve personeli hazr ekilde bekleten DSK Genel Müdürlüü, ALO 153 hattna gelen ihbarlar deerlendirerek ekipleri arzalarn yaand noktalara yönlendirdi.

DSK GENEL MÜDÜRÜ TUT çALIMALARI DENETLED

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, ekiplerin dört merkez ilçede gerçekletirdii çalmalar denetleyerek, bilgi ald.

Modern ve kaliteli altyap hizmetleri için vatandalarn yamur suyu zgara hatlarna evsel atk atmamalar gerektiini belirten Tuti, bu tür durumlardan dolay kanallarn tkandn ve ekiplerin rutin temizlik çalmalarnda yamur suyu zgaralarndan tonlarca atk çkardn ifade etti.

Ekiplerin yamur suyu zgaralarnda çalmalar yürüttüünü ifade eden Tuti, öyle konutu:

Gerçekletirdiimiz çalmalar sayesinde kentin herhangi bir noktasnda su baskn yaanmad. Su birikintilerinin youn yaand noktalarda yetersiz kalan yamur suyu zgaralarnda bypass çalmalar gerçekletiriyoruz. Yamur suyu zgaralar yer altnda olduundan ve görünmediinden dolay maalesef birçok kii tarafndan çöp atma noktas olarak görülüyor. çöp dnda yamur suyu zgaralarna büyük ölçüde zarar veren hafriyatlar da atlyor. Sonuç olarak bunlar kentin ortak mal. Sorunsuz bir altyap için yamur suyu zgaralarnn ilevleri dahilinde kullanlmas gerekiyor.

Ana Sayfaya Git