İzmir kahramanları döndü!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu "Diyarbakır'dan gönderdiğimiz ekiplerimiz 3 vatandaşımızı kurtardı, maalesef 8 vatandaşımızın cansız bedenini enkazdan çıkardı. 91'inci saatte canlı olarak bulanan Ayda bebeğin kurtarılmasında AFAD ekibimiz diğer illerden giden ekiplerle ortak çalışmada bulundu. Bu da güzel bir olaydı"

Haberler 10.11.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AFAD koordinasyonunda zmirde meydana gelen depremde arama kurtarma çalmalarna destek veren ekipler Diyarbakra döndü.

Depremzedeleri enkaz altndan kurtarmak için fedakarca görev yapan ekipleri, Diyarbakr Valisi Münir Karalolu kabul etti.

Valilik Hevsel Toplant Salonundaki görümede Karalolu, ülkede bir felaketle karlaldnda milletin bir ve beraber olarak yardma komay bildiini söyledi.

Milletimiz nasl Vana ve Elaza kotuysa zmir depreminde de yine millet olarak kenetlendik. diyen Karalolu, zmirli depremzedelerin yaralarn sarabilmek için Diyarbakr olarak imkanlar ölçüsünde yanlarnda yer alma gayreti gösterdiklerini bildirdi.

Karalolu, öyle konutu:

Depremde en önemli konu arama kurtarma. lk saatler, ilk günler çok kymetli ve deerli. çünkü enkaz altnda yaam mücadelesi veren insanlar var ve onlar oradan kurtarmak çok kymetli. Diyarbakr olarak hem AFAD hem de itfaiye ekibimiz ve 4 araçla askeri uçakla zmire gittik. Diyarbakrdan gönderdiimiz ekiplerimiz 3 vatandamz kurtard, maalesef 8 vatandamzn cansz bedenini enkazdan çkard. 91inci saatte canl olarak bulanan Ayda bebein kurtarlmasnda AFAD ekibimiz dier illerden giden ekiplerle ortak çalmada bulundu. Bu da güzel bir olayd.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin zmirde faaliyetlerine devam ettiini söyleyen Karalolu, kurulan aevinde her gün 5 bin depremzedeye scak yemek verildiini belirtti.

Karalolu, ihtiyaç olduu müddetçe zmirde var olmaya devam edeceklerini dile getirerek zmirdeki depremzedeler için ayni yardmlar da kabul ettiklerini, toplanan yardmlar deprem bölgesine göndereceklerini kaydetti.

- Arama kurtarma ekipleri yaadklarn unutamyor

Diyarbakr tfaiyesi Arama Kurtarma ube Müdürü Mehmet Nedim Erik ise zmirde arama kurtarma çalmasnda iki binaya odaklandklarn belirtti.

Yaral çkarlan birçok vatandaa destek olduklarn anlatan Erik, Van ve Elaz depreminde de görev alan ekiplerinin tecrübeli olduunu ifade etti.

Erik, zmirde son tula kalkana kadar oradaki vatandalara hizmetlerinde olduklarn beyan ettiklerini aktararak Yal iki teyzemizin evlerinde yemek piirirken bize ikram etmeleri, gözleri yal Diyarbakrdan itfaiye ekipleri acmz paylamaya gelmi. demelerini unutamyorum. Biz de onlara Etle trnak gibiyiz. Birbirimize destek olmalyz, duyduunuz ac neyse ayn acy duyuyoruz. dedik. ifadelerini kulland.

Gençlerin, esnafn kendilerine yardm ettiklerini aktaran Erik, bu konuda çok mutlu olduklarn söyledi.

Arama kurtarma çalmasnda yer alan hsan Gezer de zmirde günde birkaç saat uykuyla çaltklarn anlatt.

Gezer, ne kadar profesyonel olsalar da duygularn gizleyemediklerini belirterek Enkazda iki çocuk el ele tutumu, yaamn yitirmiti. Bu durum beni çok duygulandrd. diye konutu.

Ana Sayfaya Git