İzzeti kuşanmalıyız!

Dicle Üniversitesi Müslüman Gençliği tarafından düzenlenen basın açıklamasında Afganistan'da ve Gazze'de Müslümanlara yönelik katliamlara dikkat çekilerek işgalci çetelere karşı Müslümanların birlik olup izzeti kuşanması gerektiği belirtildi.

Haberler 07.04.2018 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR- Diyarbakrda Dicle Üniversitesi Müslüman Gençlii, Afganistann kunduz vilayetinde bulunan medrese ile Gazzede siyonistlerin düzenledii saldrlar telin etmek amacyla bir basn açklamas düzenledi.

Dicle Üniversitesi lahiyat Fakültesi bahçesinde yaplan basn açklamasn Fethullah Yiitalp okudu.

2 Nisan 2018 tarihinde Afganistann kunduz vilayetinde bulunan medresede yaplan icazet töreni srasnda, Emperyalist ABD tarafndan yaplan hava saldrsnda 100ün üzerinde Kuran talebesi, ders hocalar ve aile fertleri katledildiini bir o kadarnn da yaralandn hatrlatan Yiitalp, ayn ekilde 1948de topraklarndan zorla çkarlan Filistin halknn balatt Büyük Dönü Yürüyüüne katlan Filistinlilerin siyonist çete tarafndan saldrya maruz kalm ve onlarcasnn ehit edildiini belirtti.

Emperyalistlerin orta doudaki emellerini gerçekletirme adna yaklak bir asrdr döktükleri kan ve gözyann haddi hesabnn olmadn ifade eden Yiitalp, Bata ABD olmak üzere tüm igal ve sömürü çeteleri ümmet corafyasndaki temel hak ve hürriyetlerin tamamn çinemitir. Kan ve gözya ile beslenen bu kan emiciler kendilerini tüm dünyann jandarmas olarak görmekte ve istedikleri zaman emelleri uruna binlerce sivili ayrmakszn katletmektedir. dedi.

Yiitalp, Sözde bar ve huzur adna Afganistana giren ABD en bandan beri mazlum, mücahid Afgan halkna saldrlar düzenlemektedir. Bu saldrlar yer, zaman gözetmeksizin yapmakta ve sonrasnda da tüm dünyaya maharetmi gibi sunmaktadr. Müslümanlarn dankl, parçalanml onlar daha da saldrganlatrmaktadr. Sivil ve masum insanlarn korunmas hem slam hukuku hem de evrensel hukuk açsndan bir zarurettir. Ama ne yazk ki insan, onlarn gözünde bir köpek bal ve aaçlar kadar kymet, deer, sayg ve koruma hak etmiyor. Daha da utanç verici olan tablo, Müslümanlarn bu durumlara duyarsz ve tepkisiz kalmasdr. Bizler Dicle Üniversitesi Müslüman gençlii olarak yaplan bu katliamlar lanetliyoruz ve buradan ümmet corafyas üzerinde oyun ve emelleri olan tüm emperyalistlere, bir ölürüz bin diriliriz, diyoruz. ifadelerini kulland.

Müslümanlar olarak dümanmz yani ABDyi ve terör ebekesini iyi tanmalyz

slam corafyasndaki katliamlarn Müslümanlar harekete geçirmesi gerektiini sözlerine ekleyen Yiitalp, Allahn dinine daha sk sarlmal ve onun urunda mücadelemizi sürdürmeliyiz. Müslümanlar olarak dümanmz yani ABDyi ve terör ebekesini iyi tanmalyz. Dinimize ve iarlarmza sava açan emperyalist ebeke, slam yok etmek için önceliini slam tedrisatn yapld medreselere, camilere vermi olmal ki, camileri kundaklyor, medreseleri bombalyor. Ürettikleri silahlar Müslümanlarn üzerinde deneniyor. Bugün bata Afganistan ve Filistin olmak üzere Suriyede, Yemende, Irakta, Msrda ve ülkemizde oynanan oyunlar görmeli, asl amaçlarnn yeryüzünde slam kaldrmak olduunu bilmeli ve ABDden dost olunmadn ancak düman olunduunu anlamalyz. Hem dünyamzn hem de ahiretimizin düman olan igalci çetelere kar birlik olmal, onlara kar izzeti kuanmalyz. eklinde konutu. (LKHA)

Ana Sayfaya Git