Jadarma kürtçe iletişim kuruyor

Diyarbakır'da jandarma "Vefa Grubu"nda Kürtçe bilen personelle hizmet veriyor

Haberler 08.04.2020 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda jandarma ekipleri, Vefa Sosyal Destek Grubu Kürtçe bilen personel ile hizmet veriyor.

65 ya ve üstü ile kronik hastal bulunanlarn sokaa çkmasnn snrlandrlmasnn ardndan balatlan uygulama kapsamnda, sosyal yardm ödemeleri, yallk aylklar ve muhtaç vatandalarn ihtiyaçlar jandarma, polis ve Vefa Sosyal Destek Grubunca gideriliyor.

Krsal mahallelerinde vatandalarn ihtiyacn karlayan jandarma, ihbar hatlarn arayan baz kiilerin taleplerini Türkçe ifade edememesi üzerine Vefa Sosyal Destek Grubuna Kürtçe bilen personel dahil etti.

Karakollar arayan yallarn ihtiyacn karlayan ekibe dahil edilen Kürtçe bilen jandarma personeli, kurduu salkl iletiim ve ksa sürede talepleri yerine getirmesi sonucu, dualarla uurlanyor.

Jandarma ekipleri, yardmc olduklar vatandalara kendi salklar için dar çkmamalarn ve her zaman ihtiyaçlarn karlanmas için çekinmeden arayabileceklerini iletiyor.

- Allah devleti bamzdan eksik etmesin

Yolboyu Mahallesinde yaayan 80 yandaki Güler Yldz, ihtiyaçlarn getiren ekibi Kürtçe, Allah sizi kazadan beladan muhafaza etsin, bütün ümmeti Muhammedi birletirsin. duasyla karlad.

Yldz, yapt açklamada, salgn dolaysyla evinden çkmadn, komuya dahi gitmediini söyledi. Allah devletten raz olsun. Ne ihtiyacmz varsa kapmza getiriyorlar. diyen Yldz, öyle konutu:

çok teekkür ediyorum. Jandarma bana ihtiyacm olan getirdi. Dün yallk maa ile yardm param verdiler. Allah bu hastal ümmeti Muhammedin arasndan kaldrsn. Allah sizden raz olsun. Allah devleti bamzdan eksik etmesin.

Ana Sayfaya Git