Jandarma 178 yaşında

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Demir "Son dönemde aralıksız olarak icra edilen operasyonlar sayesinde beli bükülen bölücü terör örgütü ile mücadele son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek"

Haberler 15.06.2017 - 23:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Jandarma Komutanlnda gerçekletirilen tören sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla balad. Aç konumas yapan l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, Silvan, Sur ve Balar ilçelerinde asker, jandarma, polis ve ilgili kurumlarn i birlii ile bertaraf edilen terör saldrlarnda jandarma komando ve özel harekat birliklerinin gösterdikleri kahramanca mücadeleyle dosta güven, dümana korku saldn vurgulad.

Düzenlenen iir ve kompozisyon yarmalarnda birinci seçilenlere ödülleri verildi. ç güvenlik harekat senaryolu gösteride, teröristlerce bombal araç saldrs yaplaca ihbar alan jandarmann teröristleri etkisiz hale getirmesi canlandrld.

Diyarbakrda jandarma tekilatnn 178. kurulu yldönümü dolaysyla tören düzenlendi.

l Jandarma Komutanlnda gerçekletirilen tören sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla balad.

l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, yapt konumada, tekilatn kurulu yldönümünü kutlad. Demir, 1984ten beri teröristle en ön saflarda mücadele eden jandarma tekilatnn binlerce ehit ve gazisiyle birlikte vatann bölünmez bütünlüünün teminat olduunu söyledi.

PKKnn 2015-2016 yllarnda birçok ehirde kalkma giriiminde bulunduunu hatrlatan Demir, Silvan, Sur ve Balar ilçelerinde asker, jandarma, polis ve ilgili kurumlarn i birlii ile bertaraf edilen terör saldrlarnda jandarma komando ve özel harekat birliklerinin gösterdikleri kahramanca mücadeleyle dosta güven, dümana korku saldn vurgulad.

JANDARMANIN MÜCADELES

Demir, unlar kaydetti:

Son dönemde aralksz olarak icra edilen operasyonlar sayesinde beli bükülen bölücü terör örgütü ile mücadele son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir. Jandarma Genel Komutanl personeli olarak bizler milletimizin bize olan teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi ban korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararllndayz.

Programda, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Musa çitil, Vali Hüseyin Aksoya Jandarma Genel Komutanlnn an objesini takdim etti.

R VE KOMPOZSYON YARIMASI

Düzenlenen iir ve kompozisyon yarmalarnda birinci seçilenlere ödülleri verildi.

ç güvenlik harekat senaryolu gösteride, teröristlerce bombal araç saldrs yaplaca ihbar alan jandarmann teröristleri etkisiz hale getirmesi canlandrld.

Programa, Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutan Korgeneral Ali Sivri, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutan Tugeneral Barbaros Kasar, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, askeri ve mülki erkan, ehit aileleri ve gaziler katld.

Ana Sayfaya Git