Jetler Lice'de PKK'yı vurdu!

Savaş uçakları Lice kırsalında eylem hazırlığındaki PKK'lılara operasyon yaptı. 4 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi. Hakkari'nin Avaşin bölgesinde 8 örgüt üyesi öldürüldü.

Haberler 14.07.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Valilii, Lice ilçesi Bayrl köyü Seyrek mezras krsalnda Hava Kuvvetleri Komutanlnn destei ile sürdürülen operasyonda, 4 PKKl teröristin silah ve mühimmatlar ile birlikte ölü olarak ele geçirildiini açklad.

HAVA HAREKATI YAPILDI

Diyarbakr Valiliinden konu ile ilgili yaplan yazl açklamada, Diyarbakrn Lice ilçesi Bayrl Köyü Seyrek Mezras mülki snrlar içerisinde terörist faaliyetlerine ilikin elde edilen istihbari bir bilginin deerlendirilmesi sonucunda, 12 Temmuz 2017 çaramba günü saat 21.00dan itibaren Hava Kuvvetleri Komutanl unsurlar destekli icrasna balanlan Özel Birlik Operasyonunda, 13 Temmuz 2017 Perembe günü saat 10.00 itibariyle; 4 terörist 1 adet M-16 Piyade Tüfei, 1 adet Dragunov (Kannas) Keskin Nianc Tüfei, 2 adet AK-47 Kalenikof Piyade Tüfei ile birlikte ölü olarak ele geçirilmitir.

OPERASYONDA ELE GEçEN

Operasyon bölgesinde icra edilen temas aramas neticesinde; bir adet mayn ve el yapm patlayc imalathanesi, 750 kilogram arlnda toplam 14 adet patlatlmaya hazr Mayn ve el yapm patlayc düzenei, bir adet Yavuz 16 marka tabanca, 2 adet savunma tipi el bombas, 2 adet taarruz el bombas, 5 adet M-16 dolu arjörü, 6 adet Dragunov Keskin Nianc tüfei dolu arjörü, 10 adet AK-47 Kalenikof arjörü, 2 adet Yeasu marka telsiz, 1 adet gece termal dürbünü, 1 adet güne paneli, 5 takm leker kyafeti, 4 adet kütüklük ve 240 kilogram gda maddesi bulunmu olup, temas aramas faaliyetine devam edilmektedir.

Bölgemizde yaayan vatandalarn huzur ve güvenliinin salanmas ve teröristle mücadele kapsamnda operasyonel faaliyetlere artan bir azim ve kararllkla devam edilmektedir denildi

HAKKAR BÖLGESNDE

Dalca bölgesindeki bo olan Mezrok mezrasnda dere kenarnda ve Irakn kuzeyi Avain Basyan bölgesinde tespit edilen 8 PKKl terörist düzenlenen hava harekatyla etkisiz hale getirildi.

Hakkari Valiliinden yaplan açklamada, Yüksekova- Dalca yaknlarnda Irak snrna sfr noktada bulunan ve halen bo durumda olan kiyaka Köyü Mezrok mezrasnda dere kenarnda 6 ve Irakn kuzeyi Avain Basyan bölgesinde 2 PKKl teröristin tespit edildii belirtilerek, birliklere saldr giriiminde olduu deerlendirilen teröristlerin, düzenlenen hava harekatyla etkisiz hale getirildii, bölgedeki operasyonlarn sürdüü kaydedildi.

Ana Sayfaya Git