Kışkırtanların imzaları var!

Sur Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan "2008 yılında dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur Belediyesi ve TOKİ arasında kentsel dönüşüm protokolü imzalanmıştır. Bugün bağırıp çağırarak, halkı kışkırtmaya çalışarak gündemi meşgul edenler bu protokolde imza sahibidirler"

Haberler 07.09.2017 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Bilal Özkan, kentsel dönüüm kapsamnda Ali Paa ve Lalebey Mahallerinde devam eden ykm çalmalarnn, yerel yönetimin 2008 ylnda yapt kentsel dönüüm karar dorultusunda yapldn açklad. Bu konuda yaplan tepkileri hatrlatan Özkan, HDP ve DBPyi kast ederek, Yani bugün barp çararak, halk kkrtmaya çalarak gündemi megul edenler bu protokolde imza sahibidirler dedi.

Devletin Surda yapt sosyal yardmlarn yaklak 100 milyon liray bulduunu ifade eden Özkan, Surun imarna ise 2 milyar lira harcandn kaydetti. ki mahalledeki tahliyeleri geçen yl yapmay planladklarn ancak vatandaa ek bir süre daha vermeyi tercih ettiklerini aktaran Bilal Özkan, devlet ve halkn arasna girmeye çalan, bölgedeki huzur, sükunet ve güven ortamn bozmaya çalan terör örgütünün halk provoke ettiini vurgulad.

Özkan, Sözde direni görüntüsü oluturmaya çalmakla beraber baarl olamayan terör örgütünün uzantlarna asla frsat verilmeyecektir. Devletimiz bu çalmay takvimi içerisinde bitirmeye kararldr. Devletimiz, ayn bölgede ve Surun tamamnda oluacak yeni yaam alanlar içerisinde Surlu, Diyarbakrl hemehrilerimizin güven ve huzur içerisinde yaamasn salama noktasnda tam ve kesintisiz irade sahibidir.

Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Bilal Özkan, Sur ilçesinde kentsel dönüüm kapsamnda Ali Paa ve Lalebey Mahallerindeki ykm çalmalaryla ilgili basn toplants düzenledi. Belediye binasnda düzenlenen toplantda konuan Özkan, iki mahallede ykm karar alnan 477 yapnn olduunu, bunlardan 350sinin boaltldn, 123 ailenin de tanma ilemlerinin sürdüünü söyledi.

SURDAK YIKIMLARIN SORUMLUSU

Ykm karar alnan bölgede 23 tescilli yapnn da bulunduuna dikkat çeken Özkan, ykm yaplmadan önce tüm evlerin ayrca incelendiini, korumaya deer yapnn tespiti halinde bu yaplarn da tescillendiini söyledi. Sur ilçesinin tarihi ve kültürel varlklarn sralayarak ilçenin önemini belirten Bakan Vekili Bilal Özkan öyle konutu:

Uzunca bir süre terör belasnn ykm, yakm ve saldrlarna maruz kalmtr. te o ykm ve yakmn müsebbibi olan, vatandalarn evlerini zorla igal edip duvarlar kran, hendekler kazan, güvenlik mensuplarmz ehit eden ve sonunda belasn bulan bölücü terör örgütü ve onun gerek sivil toplumdaki, gerekse siyasi alandaki uzantlar, Alipaa ve Lalebey mahallelerimizdeki kentsel dönüüm çalmalarmz, bir maduriyet algsna çevirmeye gayret etmektedirler.

- Devletimiz vatandan yannda oldu

Terör örgütü ile onlarn sivil toplum ve siyasi uzantlarnn Ali Paa ve Lalebey mahallelerindeki kentsel dönüüm çalmalarn bir maduriyet algsna çevirmeye gayret ettiini vurgulayan Özkan, öyle konutu:

Öncelikle bilinmelidir ki ykmn ve yoksulluun yegane müsebbibi, bölücü, hain ve halk düman PKK terör örgütü ve onun gerek sivil toplumdaki, gerekse siyasi alandaki uzantlardr. Devletimiz her zaman halknn yannda, yaralar sarc ve sahiplenici olmutur. çukur teröründen zarar gören vatandalarmza yaplan aylk bin lira kira yardm, tanma ve eya yardmlar, sosyal ve psikolojik destek faaliyetleri bunun en güzel örneidir. Burada toplamda 3 bin 217 aile var. Devletimiz bu süreçte gece-gündüz demeden vatandann yannda olmutur ve olmaya da devam edecektir.

Bilal Özkan, 2008 ylnda dönemin Büyükehir Belediyesi, Sur Belediyesi, TOK ve Valilik arasnda bölgede daha insani bir yaam tesis etme adna Kentsal Dönüüm Protokolü imzalandn hatrlatarak, Bugün barp çararak, halk kkrtmaya çalarak gündemi megul edenler bu protokolde imza sahibidirler. ifadelerini kulland.

Devletin Surda yapt sosyal yardmlarn yaklak 100 milyon liray bulduunu ifade eden Özkan, Surun imarna ise 2 milyar lira harcandn kaydetti.

- Vatandamzla her konuda mutabk durumdayz

Vatandana kymet vermeyen bir devlet bu kadar yatrm yapar m? Cevabn hainler versinler. diyen Bilal Özkan, konumasn öyle sürdürdü:

TOK tarafndan tespitler yaplm, acele kamulatrma karar alnarak tespit edilen bedeller eksiksiz olarak vatandalarmzn hesaplarna yatrlmtr. Tanmalar için vatandalarmza makul süre verilmi ve bu süre de defaatle uzatlmtr. Kaymakamlmzca tanan vatandalarmza 500 lira tanma, aylk 500 lira da kira yardm yapyoruz. Vatandamzla bu noktada asla bir sorunumuz olmayp, her konuda mutabk durumdayz. Biz insan yaat ki devlet yaasn ilkesini yönetim anlaymza iar edinmi durumdayz.

- Uzantlarna asla frsat verilmeyecektir

Ali Paa ve Lalebey mahallelerinde 477 konut olduuna iaret eden Özkan, 123 ailenin halen yerinde kaldn, 354 ailenin ise evini boalttn aktard.

ki mahalledeki tahliyeleri geçen yl yapmay planladklarn ancak vatandaa ek bir süre daha vermeyi tercih ettiklerini aktaran Bilal Özkan, devlet ve halkn arasna girmeye çalan, bölgedeki huzur, sükunet ve güven ortamn bozmaya çalan terör örgütünün halk provoke ettiini vurgulad.

Özkan, Sözde direni görüntüsü oluturmaya çalmakla beraber baarl olamayan terör örgütünün uzantlarna asla frsat verilmeyecektir. Devletimiz bu çalmay takvimi içerisinde bitirmeye kararldr. Devletimiz, ayn bölgede ve Surun tamamnda oluacak yeni yaam alanlar içerisinde Surlu, Diyarbakrl hemehrilerimizin güven ve huzur içerisinde yaamasn salama noktasnda tam ve kesintisiz irade sahibidir.

Saduyu içerisinde çalmalarmza destek veren tüm vatandalarmza ükranlarm arz ediyorum. Onlar biliyorlar ki yaplan bu çalmalarn tamam Sur halknn huzur ve refah içindir. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git