Kabaş tutuklandı

Sedef Kabaş 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklandı; 'Hakaret etme kastım yoktur' dedi

Haberler 24.01.2022 - 02:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana yönelik sözleri nedeniyle gazeteci Sedef Kaba, çkarld Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliince Cumhurbakanna hakaret suçundan tutukland. Kaba mahkemedeki ifadesinde Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de deitirerek sarf ettim. Bundan da anlalaca üzere hakaret etme gibi bir kastm yoktur dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana söyledii sözler nedeniyle gazeteci Sedef Kaba hakknda stanbul Anadolu Cumhuriyet Basavclnca soruturma balatld. Basavclk, iddia edilen hakaret suçunun ilendii televizyon kanalnn Saryerde olmasndan dolay dosyaya yetkisizlik karar vererek stanbul Cumhuriyet Basavclna gönderdi. Soruturma kapsamnda polis ekipleri dün gece saat 02.00 sralarnda Kaban Saryerdeki evine giderek gözaltna ald. Sedef Kaba stanbul Emniyet Müdürlüündeki ilemlerinin ardndan çalayandaki stanbul Adalet Sarayna getirildi. Savclktaki ilemlerinin ardndan Kaba, Cumhurbakanna hakaret suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi stanbul Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. Hakim karsna çkan Kaba, tutukland.

SÖZÜN ORJNALN DE DETREREK SARF ETTM

Gazeteci Sedef Kaba Sulh Ceza Hakimliindeki ifadesinde savclktaki ifadesini tekrar ettiini söyleyerek Sözün orijinali bir atasözüdür. Hatta sözün orijinalini de deitirerek sarf ettim. Bundan da anlalaca üzere hakaret etme gibi bir kastm yoktur. Kastetmek istediim toplumu kucaklayan birletirici bir üslup olmas gerektiidir. Bunu vurgulamak istedim. Atl suçlamay kabul etmiyorum. Serbest braklmay talep ediyorum. Aleyhime olan hususlar kabul etmiyorum dedi.

Mahkemede Kaban avukat Uur Poyraz müvekkilinin ifadesine katldn belirterek, Sedef Kaban kaçma ihtimali yok, delil karartma ihtimali yok, delillerde toplanm. nfial uyandrma gibi bir ey de söz konusu deildir. Mahkemenin doru karar vereceine inanyorum. Müvekkilim sabit ikametgah sahibidir, serbest braklmasn talep ediyoruz. hakimliiniz aksi kanaatte ise adli kontrol karar verilmesini talep ederiz eklinde konutu.

EYLEMN TELEVZYON PROGRAMINDA GERçEKLETRLM OLMASI

Nöbetçi hakimliin, Kaba hakknda verdii tutuklama kararnn gerekçesinde, üpheli sarf ettii sözlerde, Sayn Cumhurbakann hedef alarak kullanmadm eklinde savunmada bulunmu ise de, dosya içerisinde mevcut video kaydnn izlenmesi neticesinde hakimliimizde aksi yönde oluan kanaat, müsnet eylemin televizyon programnda gerçekletirilmi olmas sebebi ve suçun nitelikli hali kapsamna girdii ve cezada aktarm ön görüldüü hususlar birlikte deerlendirildiinde, üphelinin üzerine atl suçu ilemi olduu hususunda kuvvetli suç üphesinin bulunduu ifadelerine yer verildi.

KAçMA VE SAKLANMA HTMALNN YÜKSEK OLDUU

Tutuklama kararnn devamnda, Atl suçun vasf ve mahiyeti ile eylemin nitelikli hal olarak düzenlenmi olmas karsnda kanunda öngörülen cezann alt ve üst snr nedeniyle kaçma ve saklanma ihtimalinin yüksek olduu, bu nedenle bu aamada adli kontrol hükümlerinin uygulanmasnn yetersiz kalaca, bu dorultuda tutuklamann ölçülü olduu kanaatine varlarak, üphelinin Cumhurbakanna hakaret suçundan tutuklanmasna karar verilmitir denildi.

Ana Sayfaya Git